Samsung komt met een must-have verbetering voor smartphone camera’s

Smartphones Jeroen Kraak 22 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung komt met een nieuwe verbetering voor de camera’s van haar smartphones. Deze komt al bij de volgende modellen.

Je smartphone gebruik je tegenwoordig niet alleen meer om te bellen, het is de zakcomputer die je overal mee naartoe neemt. Bovendien heb je met de camera’s die elk jaar verbeteren ook altijd je fototoestel op zak. Binnenkort hoef je over de kwaliteit van de kiekjes nog minder druk te maken als je een nieuwe Samsung-telefoon haalt.

De goedkoopste manier om de Samsung Galaxy Z Fold 3 of Flip 3 te scoren

Samsung verbetert de camera

In de toekomst ga je bij een nieuwe Samsung-telefoon in het duurdere segment nooit meer last hebben van krassen op de camera. De smartphones krijgen speciale lenscovers van Corning dat sterk glas en speciale coating combineren. Dit moet de duurzaamheid en de kwaliteit van foto’s ten goede komen, meldt het Amerikaanse Cnet.

Er zijn maar weinig dingen die verschrikkelijker zijn dan een kras op de lens van je camera. Gelukkig heeft glasproducent Corning daar een oplossing voor. Het heeft vandaag haar nieuwe Gorilla Glass DX en DX plus onthult. Het zijn dunne laagjes met speciale coating voor antireflectie die op de lenzen van camera’s zullen zitten. Zoals je ziet wordt er gebruikgemaakt van speciaal Gorilla Glass, waardoor het niet zo snel breekt en krast. Bovendien laten ze ook meer licht door. Het zou ideaal zijn voor de nieuwe Samsung-modellen.

Steviger

Het doel van de Gorilla Glass DX is om smartphonelenzen net zo stevig te maken als die van saffier. Ook moet het ervoor zorgen dat lens flares, ghosting en andere problemen met reflecties voorkomen. “Materiaal maakt uit, zeker met de toename van het aantal lenzen en de grootte op een mobiele telefoon. Mensen letten steeds beter op de kwaliteit van hun foto’s om ze nog beter te maken.”

Samsung is het eerste bedrijf dat het nieuwe glas gaat gebruiken. Vermoedelijk zien we het al tijdens de presentaties van de nieuwe telefoons tijdens het Unpacked-evenement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen