Samsung komt met gratis alternatief voor PlayStation Plus en Xbox Game Pass

Games Jeroen Kraak 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Na Apple gaat nog een andere partij waarvan je het niet verwacht zich richten op gamen. Samsung heeft namelijk grootse plannen en komt met een gratis alternatief voor Xbox Game Pass en PlayStation Plus.

Samsung is namelijk bezig met zijn eigen gamestreamingdienst. Je zou dit kunnen vergelijken met Xbox Game Pass en PlayStation Plus. Toch zijn er echter wel enkele grote verschillen.

Een gratis alternatief voor PlayStation Plus en Xbox Game Pass

Terwijl Xbox Game Pass en PlayStation Plus zich richten op de echte gamer met grote games, zal dit niet het geval zijn bij de gamestreamingdienst van Samsung. Het Koreaanse bedrijf gaat zich vooral richten op mobiele games. Deze kun je dan vinden in de Game Launcher-app die al vooraf is geïnstalleerd op Galaxy telefoons en tablets.

Eigenlijk kun je het dus vooral Samsungs antwoord noemen op Apple Arcade, in plaats van een echte aanval op Xbox Game Pass of PlayStation Plus. Toch kan het in de toekomst zeker wel een concurrent worden, aangezien mogelijk consoles dan niet meer nodig zijn om te gamen. Je gamet dan gewoon in de cloud of via een app. Iets wat je overigens nu ook al met Xbox Game Pass kan.

Toch is er wel een groot voordeel ten opzichte van Xbox Game Pass, PlayStation Plus en Apple Arcade. De dienst van Samsung is helemaal gratis. Het fijne is dat er bovendien ook geen reclames worden getoond tijdens het gamen. Je kunt dus ongestoord spelen.

Samsung laat je nog even wachten

Volgens de Korean Economic Daily gaat Samsung de bèta-versie lanceren tijdens De Samsung Developer Conference. Deze start op 5 september. De dienst komt eerst in bèta om alles te testen. Verloopt dit goed, dan komt de definitieve versie naar de apparaten.

Zinloze Samsung-app maakt van iPhone opvouwbare smartphone
Straks ook prima om op te gamen. (Afbeelding: Samsung)

Toch staat de gamestreamingdienst van Samsung niet helemaal op zich. Het bedrijf heeft ook een soort eigen streamingdienst die helemaal gratis is. Als je een televisie van het merk hebt, profiteer je namelijk van Samsung TV Plus.

5 functies die je volgens experts echt moet uitzetten op je Samsung-smartphone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen