Spotify en Podimo: 5 sci-fi-podcasts waar iedere nerd naar wil luisteren

Apps Sam Dille 26 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Er is voor iedereen wel een geschikte podcast te vinden. Maar daar moet je wel even goed voor zoeken. Streamingdiensten zoals Spotify, Apple Podcasts en Podimo staan namelijk vol met honderden podcasts.

Deze week hebben we het science fiction-aanbod eens goed doorgespit, en hebben we vijf extreem vette podcasts voor je gevonden. Ben je fan van een beetje sci-fi op z’n tijd dan mag je deze titels niet gemist hebben.

Vijf geweldige podcasts voor fans van sci-fi

Van ruimtereizen en buitenaardse mysteries, tot bizar wetenschappelijk onderzoek: je kunt het zo gek niet bedenken of er is een podcast over gemaakt. De podcasts uit dit lijstje variëren van fictieve verhalen tot waargebeurde content. En zijn heel binge-waardig!

1. Limetown

Deze ‘film voor je oren’ neemt je mee naar Limetown: een een kleine stadje gebouwd rond een mysterieuze wetenschappelijke onderzoeksfaciliteit. Tien jaar geleden verdwenen daar 300 mensen, die nooit meer zijn teruggevonden. Een verslaggever doet onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van de inwoners.

De verhaallijn van deze podcast is zo goed uitgewerkt, dat veel mensen pas na een paar afleveringen doorhebben dat ze naar een fictief verhaal luisteren. Maak je geen zorgen: de podcast is alles behalve saai. Je bijt op je nagels en zit op het puntje van je stoel tegen de tijd dat je bij de laatste aflevering komt.

Luister hier naar de eerste aflevering:

2. A World Where

In deze serie hoor je verschillende verhalen uit een verre toekomst. Ze variëren van gruwelijk en mysterieus, naar hilarisch en vermakelijk. Wat alle afleveringen echter gemeen hebben is de levensechte storytelling. Hiervoor maakt de podcast gebruik van een binaural audio. Dit is een soort 3D-audio.

Het wordt gemaakt door geluiden vanuit twee verschillende perspectieven op te nemen en ze vervolgens via een koptelefoon af te spelen. Dit geeft je het gevoel dat je in dezelfde kamer bent als de geluidsbron. Een hele bijzondere luisterervaring is gegarandeerd!

Luister de eerste aflevering hier

3. StarTripper!!

Deze show is gewoon pure vreugde met een vleugje science-fiction. De podcast volgt Feston Pyxis, een inwoner van de planeet Lorvin. Hij gaat met zijn ruimteschip op een groot en vrolijk avontuur. Acteur Ian McQuown, speelt de rol van Feston en heeft een geweldige en vermakelijke stem die ervoor zorgt dat je blijft luisteren.

Luister de podcast op Spotify

4. LifeAfter podcast

Deze podcast is ideaal als je van bent van Black Mirror. De serie heeft namelijk een duistere verhaallijn. Je volgt een man die probeert om te gaan met de plotselinge dood van zijn vrouw.

Tijdens het rouwproces raakt hij verslaafd en wordt hij achtervolgd door de audioberichten van zijn vrouw die plots op social media verschijnen. Bereid je maar alvast voor op hele griezelige afleveringen.

Luister de eerste aflevering hier

5. Flash Forward

Deze serie is half wetenschap en half fictie. Elke week kiest presentatrice Rose Eveleth een fictieve toekomst en laat echte experts uitleggen hoe het zou kunnen werken.

Hierbij stelt ze vragen zoals: wat als alle drugs legaal zouden worden gemaakt? Wat als antibiotica niet meer zou werken? Wat als het internet plotseling zou verdwijnen? Er komen in deze podcast een hoop interessante fantasieën en complotten voorbij.

Luister hier naar een aflevering over tijdreizen:

Spotify en Apple Music te duur? Dit zijn de 5 beste gratis muziek-apps

#6 Bonus Podcast: Freakin’ Nerds

Volledig Sci-fi is het niet, maar we zijn er verdomd trots op: de Freakin’ Nerds-podcast. De redactie van WANT.nl gaat iedere week aan de haal met een onderwerp rondom technologie, pop-cultuur en wetenschap.

We komen met onze hoogtepunten van de week, gaan in op stellingen en sluiten af met de nodige hilariteit of toffe weetjes. De eerste aflevering van onze podcast is via de onderstaande embed te luisteren:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen