Reacher is dé Amazon Prime-serie die iedereen wat ons betreft wil zien

Films & Series Mark Hofman 1 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

WANT-hoofdredacteur Mark Hofman was de afgelopen twee weken heerlijk vrij. Tijd genoeg om zijn werk even naast zich neer te leggen en te genieten van zaken waar hij normaal gesproken geen tijd voor heeft. Ofwel: gewoon films verslinden, series bingen en gamen zoals we van hem gewend zijn. Al zag hij dit keer een serie op Amazon Prime Video voorbijkomen die hem niet meer los kan laten. Toch maar een stukje schrijven, dus. Netflix: watch your back!

Hoewel ik voor mijn werk bijzonder veel games speel, films bekijk en geniet van menig serie, doe ik in mijn vakantie ook niets liever dan dat. Gewoon op het bankje met de benenwagen onder een kleedje (superstoer) en een drankje on the side. Op deze manier bewonderde ik de serie Reacher op Amazon Prime Video. Vrienden, ik moet het hier even met jullie over hebben.

Reacher is dé Amazon Prime Serie die je wil zien

Nieuw is Reacher niet. Amazon Prime bracht de serie in februari 2022 uit. Een paar jaar na de verfilmingen waar ik, ondanks de grote kritiek, toch stiekem van kon genieten. Maar een keiharde badass als Reacher zoals in de gelijknamige boeken van Lee Child bleek de versie van Tom Cruise niet echt te zijn. Gelukkig is dat wel anders in de serie waar ik vorige week met open mond naar keek.

Alan Ritchson, die ik persoonlijk ken als Hank Hall (Hawk) in Titans, is de perfecte Jack Reacher. Het is een beest van een man, hij heeft een mysterieuze uitstraling en brengt het personage tot leven zoals we dat al jaren graag zouden zien. Al heeft dat natuurlijk ook te maken met het bijzonder vermakelijke, en kapot spannende, verhaal.

Jack Reacher maakt een tripje naar een klein dorpje genaamd Margrave. Hoewel hij er is om op aanraden van zijn broer Joe de geschiedenis van een bekende bluesmuzikant te ontdekken, krijgt hij een heel ander tripje voorgeschoteld. Sinds zijn aankomst worden er lijken gevonden, verdwijnen er mensen en krijgt Margrave te maken met een aantal lugubere gebeurtenissen. Hoewel Reacher in eerste instantie de schuld krijgt, slaat hij al snel de handen ineen met Oscar Finlay en Roscoe Conklin om het mysterie te ontrafelen.

Een mysterie dat vol zit met spanning, een flink aantal plottwists en een heleboel brute actie.

Amazon Prime Video blaast Netflix weg met deze fantastische serie
Bakkie? (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Netflix mag rekening gaan houden

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dergelijke verhalen in films en series me ongelofelijk goed liggen. De kans dat ik hier net even iets lekkerder op ga dan anderen is aanwezig, maar ik ben van mening dat iedereen Reacher eens een kans moet geven. Een dergelijke serie heb ik echt in lange tijd niet gezien. In dit genre dan. Niet op Netflix, niet op HBO Max en ook nog niet op Amazon Prime zelf.

Ik ben overigens niet alleen in mijn lofzang. Op Rotten Tomatoes krijgt Reacher bijvoorbeeld een score van 92% van critici, terwijl kijkers zelf de serie een score van 91% geven. Op IMDb heeft de Amazon Prime-serie een goede score van 8.1. Winst!

Het eerste seizoen van Reacher is op dit moment te zien op Amazon Prime Video. Dit seizoen bestaat uit acht afleveringen en zit inbegrepen bij een standaard Prime-abonnement. Er is inmiddels ook een tweede seizoen aangekondigd, maar wanneer deze verschijnt weten we nog niet.

Freakin’ Nerds vertelt je alles over Netflix, Amazon Prime en meer

WANT is anno 2023 meer dan alleen een website. Zo heeft de redactie van onze website ook een podcast. Natuurlijk hebben we een podcast. Iedereen heeft tegenwoordig een podcast.

Amazon Prime Video blaast Netflix weg met deze fantastische serie
Pittig groot mannetje (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Freakin’ Nerds is de naam en het concept is simpel: drie nerds babbelen over technologie, popcultuur en wetenschap. Uiteraard met een flinke dosis nerdigheid, humor en plezier. Zo praten we over fantastische series op Amazon Prime Video en Netflix, maar ook over de laatste ontwikkelingen en toffe ervaringen die we hebben meegemaakt.

Geef het in ieder geval eens een kans. We zijn natuurlijk niet heel objectief, maar we maken Freakin’ Nerds echt met heel veel plezier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen