Dit bizarre gadget maakt je schoenen van binnen schoon

Tech reviews Jeroen Kraak 2 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Bij WANT krijgen we veel producten aangeboden om te testen. Vaak zijn dat smartphones zoals de Samsung Galaxy S24 Ultra of een speaker zoals de Sonos Era 100. Soms zijn het ook producten die je niet verwacht. De Shoefresh Opod hoort zeker in dat rijtje.

Tech is er in alle vormen. Waarschijnlijk denk je, net zoals ik, dan aan een televisie of misschien wel een slimme lamp. Er zijn echter ook producten die amper opvallen en toch problemen oplossen waar we allemaal weleens tegenaan lopen. In dit geval letterlijk.

Dit probleem heeft alles te maken met schoenen, en dan vooral natte stappers. Dat kan door de regen komen, maar ook als je hard gesport hebt. De Shoefresh Opod moet dit namelijk voorkomen.

Dit is de Shoefresh Opod

De Shoefresh Opod zegt dus al wat het precies doet: het maakt je schoenen fris. Zelf had ik er nooit aan gedacht om zo’n apparaat te kopen, sterker nog, ik wist niet eens van het bestaan ervan af.

Dit apparaat ziet er van de zijkant wellicht uit als een naaimachine, maar als je ‘m aan de voorkant bekijkt zie je dat er twee uitsteeksels zijn. Die moet je er overigens zelf op monteren, maar dat is een simpel klusje. Je klikt ze aan de Shoefresh Opod.

Shoefresh Opod: dit bizarre gadget reinigt je schoenen van binnen
Vanaf boven (Afbeelding: WANT/Jeroen Kraak)

Op die twee uitsteeksels moet je de binnenkant van de schoen zetten. Vervolgens kun je kiezen uit drie verschillende programma’s: sneakers, sportschoenen en leer. Zo heeft elk materiaal de juiste reiniging.

Het reinigen van je schoenen

Wie denkt dat de buitenkant ook schoon wordt gemaakt, heeft het mis. Het gaat echt om de binnenkant en misschien is die kant nog wel belangrijker. We poetsen regelmatig de buitenkant, terwijl we met de binnenkant geen rekening houden.

En misschien zouden we dat wel meer moeten doen. Denk bijvoorbeeld aan een warme dag waarop je zweetvoeten hebt, of als je een kletsnatte binnenzool hebt na een hevige regenbui. Op die momenten is deze Shoefresh Opod ideaal.

Om de binnenkant te reinigen blaast de Opod van Shoefresh lucht in de schoen. Eigenlijk kun je het vergelijken met een föhn. In een uur zijn je schoenen weer droog. Eerst worden ze gereinigd met actieve zuurstof om bacteriën weg te krijgen en vervolgens gaat de warme lucht erdoorheen.

Shoefresh Opod: dit bizarre gadget reinigt je schoenen van binnen
(Afbeelding: WANT/Jeroen Kraak)

Het programma varieert tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van het type schoen. Toch zou ik ‘m zeker niet in de huiskamer zetten. Niet alleen ziet het er een beetje vreemd uit qua uiterlijk, maar het maakt ook nog een zoemend geluid.

Is het ook echt nuttig?

Heb je vaak natte schoenen, dan is de Shoefresh Opod een ideaal gadget voor je. Of wanneer je dagelijks je schoenen wil laten reinigen. Anders zou ik ‘m voor de 129 euro eerder laten staan. Zelf heb ik bijvoorbeeld niet echt het gevoel gekregen dat ik iets in mijn leven heb gemist met dit apparaat.

Toch laat de Shoefresh Opod wel iets belangrijks zien. Het is zeker belangrijk om regelmatig de binnenkant van je schoenen te reinigen, en daar mag best wel wat aandacht voor zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen