Sam Dille
Sam Dille Digital 22 jan 2021

Signal Messenger een stuk gebruiksvriendelijker dankzij nieuwe features

Nadat WhatsApp recent negatief in het nieuws is gekomen, zien veel mensen in Signal Messenger het ideale alternatief. Met een nieuwe update probeert Signal meer WhatsApp gebruikers over de streep te trekken.

Dat steeds meer mensen klaar zijn met WhatsApp is inmiddels een feit. Signal tweette namelijk recent dat het aantal gebruikers steeds groter wordt. Dit getal zal waarschijnlijk flink toenemen met deze nieuwe features.

Met deze nieuwe functies op Signal Messenger is WhatsApp definitief verleden tijd

Chat achtergrond

V├│├│r de aankondiging van nieuwe Servicevoorwaarden had Signal geen goede functie om je chatachtergrond te kunnen wijzigen. De nieuwste b├Ęta-update bevat deze functie echter w├ęl. Het is een letterlijke kopie van de achtergrondopties in WhatsApp. Laten we ze eens vergelijken:

WhatsApp:

WhatsApp achtergrond
Zo ziet het eruit als je een achtergrond instelt op WhatsApp (Afbeelding: WhatsApp)

Signal:

Signal achtergrond
Zo ziet het eruit als je een nieuwe achtergrond toevoegt op Signal Messenger. (Afbeelding: Signal Messenger)

Je kunt zien dat de interface praktisch hetzelfde is: beide apps hebben een achtergrond previews, inclusief contactnaam en belknoppen.

Contact informatie

WhatsApp biedt een functie om informatie over jezelf te delen in de vorm van een korte status. Signal heeft vandaag dezelfde optie geïntroduceerd:

Status Signal Messenger
De status sectie van Signal Messenger (Afbeelding: Signal Messenger)

Stickers

De nieuwste update biedt ondersteuning voor geanimeerde stickers. Signal heeft zelfs haar eerste stickerpakket ooit gelanceerd. Er is ook een mogelijkheid om geanimeerde stickers te maken vanuit de Signal Desktop-app.

Signal Messengers Low data-modus

Signal implementeert een lage datamodus voor oproepen en chats. Met deze functie kan het datagebruik tijdens gesprekken worden verlaagd.

Contact suggesties

Je kan je chats van Signal nu ook zien op het iOS sharesheed-system. Deze functie is het afgelopen jaar al uitgebracht op WhatsApp.

Download voorkeuren

WhatsApp geeft je de mogelijkheid om te kiezen wanneer mediabestanden automatisch worden gedownload. Deze functie is deze week ook op Signal verschenen.

Groepsbellen op Signal Messenger

Signal bood al groepsoproepen aan, maar deze waren beperkt tot 5 deelnemers. Het bedrijf heeft de limiet verhoogd naar 8 deelnemers, precies zoals WhatsApp.

Uitnodigingslink voor groepsgesprekken

Signal Messenger heeft de mogelijkheid ge├»mplementeerd om een ÔÇőÔÇődeelbare groepsuitnodigingslink te maken, om andere gebruikers voor je groepen uit te nodigen.

Je kunt zien dat veel van deze features letterlijk uit WhatsApp zijn gekopieerd. Hoe WhatsApp hierop zal reageren is nog maar de vraag.

Reageer op artikel:
Signal Messenger een stuk gebruiksvriendelijker dankzij nieuwe features
Sluiten