Skullcandy Indy ANC: eerste noise-cancellation oortjes maken indruk

Reviews Mark Hofman 15 mrt 2021
Leestijd: 6 minuten

Skullcandy is een bekende naam in de audiomarkt en weet met zijn producten dan ook voor veel populariteit te zorgen. Iets waar het bedrijf, dankzij de komst van zijn eerste ANC-oordopjes, ook nu weer mee te maken gaat krijgen. Dit zijn de nieuwe Skullcandy Indy ANC Earbuds!

De True Wireless markt is, zoals je in deze test kunt zien, vrij bepakt. Toch weet Skullcandy met zijn nieuwe draadloze oortjes indruk te maken. Waarom? Ik leg het je uit in deze review!

De Skullcandy Indy ANC

De eerste draadloze ANC oordopjes van Skullcandy, de nieuwe Indy ANC, weten op veel verschillende fronten indruk te maken. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de accuduur, de ruisonderdrukking en de kwaliteit van de Ambient Mode en microfoon. Maar helaas is het niet op ieder gebied koek en ei.

Om je een goed beeld te geven van de draadloze oordopjes verdeel ik deze review in verschillende onderdelen. We kijken naar de pluspunten van de Indy ANC, de minpunten en duiken in de Skullcandy app die een hele grote rol speelt.

Skullcandy Indy ANC
De nieuwe Indy ANC (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Waarom je de Skullcandy Indy ANC aan moet schaffen

Er zijn een aantal zaken die de Skullcandy Indy ANC zeer interessant maken. Om je daar een goed beeld van te geven zetten we ze voor je op een rij:

Volledig naar eigen wens

De Skullcandy Indy ANC zijn echte in-ear oordopjes die geleverd worden met een aantal verschillend tipjes. Altijd groot fan van deze toevoeging, gezien dit ervoor zorgt dat de oortjes altijd lekker kunnen zitten. Passen ze niet direct in de oren, dan is het dus zeker aan te raden om andere tipjes te proberen. Datzelfde geldt overigens ook voor de wing-tips waarmee je de oortjes makkelijk vastpakt en uit de oren haalt. Naast het feit dat je de oortjes van de Skullcandy Indy ANC naar eigen wens af kunt stellen, is het ook mogelijk om de geluidskwaliteit naar eigen wens in te stellen. Dit kan met behulp van de Skullcandy-app. Sterker nog: de app redt de Indy ANC echt.

Battle of the Earbuds: wat zijn de best True Wireless oortjes van het moment?

De geluidskwaliteit van de oordopjes is zeker goed, maar daar moet je zelf wel wat aan doen. Wanneer je de oortjes direct uit de verpakking pakt zul je merken dat de geluidskwaliteit te wensen overlaat. De bas neemt ieder nummer over en doet dit niet op een plezierige manier. Sterker nog: hij is veel te overheersend. Door de prettige applicatie is het mogelijk om daar verandering in te brengen. De bas zal altijd de boventoon voeren, maar dit kan een heel stuk minder storend dan je in eerste instantie denkt.

Ruisonderdrukking, Ambient Mode en de microfoon

De Skullcandy Indy ANC zijn de eerste oordopjes van het bedrijf die voorzien zijn van ruisonderdrukking. Een technologie waar we al een aantal jaar mee te maken hebben en inmiddels onmisbaar geworden is. Er zijn veel verschillende soorten ruisonderdrukking als we naar de kwaliteit kijken, maar de Skullcandy Indy ANC gaat daar uitstekend mee om. Sterker nog: het is vrij indrukwekkend. Behoren de oortjes tot de beste opties van de markt? Nee, zeker niet. Maar geloof ons als we zeggen dat jij daar geen seconde iets van merkt.

Skullcandy Indy ANC
Die heeft er wel oren naar (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wat betreft de Ambient Mode zit het goed. Dankzij deze functionaliteit is het mogelijk om je omgeving gewoon te horen en dat kwaliteit van dat geluid is uitstekend. Net als de kwaliteit van de microfoon trouwens. Wie vrienden of familie opbelt met de Skullcandy Indy ANC zal weinig tot geen klachten krijgen over de geluidkwaliteit. En dat is natuurlijk ontzettend fijn.

Batterij is spot-on!

Een belangrijk onderdeel van True Wireless oordopjes is natuurlijk de batterij. Hoe langer deze meegaat, hoe prettiger de gebruikservaring vaak is. Iets dat onze Battle of the Earbuds ook uit wist te wijzen. Gelukkig zit je wat dat betreft helemaal goed met de Skullcandy Indy ANC.

De accu zorgt ervoor dat je negen uur met de oortjes naar muziek kan luisteren, voordat je deze terug in de oplaadcase hoeft te stoppen. De gemiddelde speeltijd is op dat gebied zeven uur, dus indrukwekkend is het zeker. Al moet je er wel rekening mee houden dat de speeltijd slechts vijf uur is wanneer je met ANC luistert.

Het is vervolgens mogelijk om de oordopjes weer op te laden in de case, waardoor je nog eens 23 uur aan speeltijd erbij krijgt. In totaal is het dus mogelijk om 32 uur te doen met een volle lading (of 19 uur wanneer je ANC hebt ingeschakeld). Is de oplaadcase vervolgens leeg? Dan zorgt een lading van 10 minuten ervoor dat je er weer twee uur tegenaan kunt.

Skullcandy Indy ANC
Hallo! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Waarom je de Skullcandy Indy ANC zou moeten laten liggen

Helaas is het niet allemaal koek en ei. Er zijn namelijk een aantal zaken die best wel tegenvallen. De een belangrijker dan de ander, maar wel goed voor jou om te weten.

Wie bij het zien van AirPods, Galaxy Buds of OnePlus Buds interesse heeft gekregen in True Wireless oortjes zal direct verbaast zijn over de oplaadcase van de Skullcandy Indy ANC. Deze is namelijk wel echt aan de grote kant. Het doosje is niet alleen breed, maar ook nog eens vrij dik waardoor hij niet altijd even lekker in je zak zal zitten. Daarnaast zal het opvallen de de pootjes van de oortjes zelf vrij lang zijn. Langer nog dan de eerste generatie AirPods en dat is zeker geen voordeel te noemen. Al heeft dit natuurlijk wel met een kwestie van smaak te maken.

Skullcandy Indy ANC
Battle of the boxes (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De True Wireless oordopjes zijn overigens voorzien van Touch Controls. Erg fijn, want hierdoor kun jij je muziek bedienen zonder je telefoon ook maar één seconde te pakken. Maar wanneer je de oortjes in je oren stopt zul je merken dat je al ontzettend veel knoppen aanraakt. De kans dat je muziek opeens gaat spelen, de ruisonderdrukking uitgeschakeld wordt of dat het volgende nummer geselecteerd wordt is dus aanwezig.

Daarbij moeten we het wel echt hebben over de geluidkwaliteit. Deze is dankzij de handige app van Skullcandy aan te passen waardoor het beter wordt. Het geluid is echt geen nadeel te noemen, maar de bas is wel echt veel te veel aanwezig. Voor het ene genre misschien heel fijn, maar bij de meeste wel storend. Hou daar dus wel rekening mee.

Skullcandy Indy ANC: kopen of laten liggen?

De vraag die jij je op dit moment stelt is waarschijnlijk: hoe duur zijn de oordopjes en moet ik ze aanschaffen?

Voor de prijs van €120 tik je indrukwekkende True Wireless oordopjes op de kop. De ruisonderdrukking van Skullcandy is zeker in orde en ook de kwaliteit van de microfoon, de Ambient Mode en de accu zorgen ervoor dat je een prachtig set oortjes in huis haalt.

Skullcandy Indy ANC
Tipje van de sluier (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Al moeten we wel eerlijk zijn dat de Skullcandy Indy ANC voornamelijk goed tot zijn recht komt wanneer je opzoek bent naar een agressieve bas die je muziek moet overheersen. De app van Skullcandy is cruciaal voor de algemene consument, maar voor deze groep mensen zouden we toch zeker een andere optie aanraden. Maar voor wie dit exact is wat hij of zij zoekt is het ontzettend goed.

Cijfer 7/10

Indy ANC

Skullcandy

7 Score

Pluspunten

  • Ruisonderdrukking
  • Ambient Mode
  • Microfoon
  • Accuduur
  • Geluidskwaliteit
  • Skullcandy app

Minpunten

  • Grote oplaadcase
  • Teveel bass
  • Touch Controls

Voor de prijs van €120 tik je indrukwekkende True Wireless oordopjes op de kop. De ruisonderdrukking van Skullcandy is zeker in orde en ook de kwaliteit van de microfoon, de Ambient Mode en de accu zorgen ervoor dat je een prachtig set oortjes in huis haalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen