Skyrim-speler probeert het onmogelijke (en slaagt!)

Games Jelle van Es 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is inmiddels alweer heel wat jaar geleden dat Skyrim in eerste instantie op de markt kwam. En ondanks die lange tijd van beschikbaarheid, lukt het spelers nog altijd om ons te verbazen.

Deze keer hebben we de Reddit-gebruiker JaeinSkyrim. Naar eigen zeggen een vent die zijn vrouw heeft nagemaakt in Skyrim en daarmee een interessant doel voor ogen had. Geen gedoe met quests of verhaallijnen, maar gewoon de wens om alleen in de game te zijn.

Alleen zijn in Skyrim

En om alleen te zijn in Skyrim, moet je wel wat werk verzetten. Het is namelijk zaak om iedereen in de game uit te roeien. De extra moeilijkheid daarbij is dat bepaalde NPC’s na verloop van tijd weer spawnen. Het was dus niet echt makkelijk om ergens te gaan slapen en op die manier weer mensen te laten spawnen. De speler heeft er in totaal iets van een maand in verschillende sessies over gedaan, maar is uiteindelijk gekomen op het punt dat hij helemaal alleen in de wereld is. Het is de ultieme droom van elke schurk in een slechte animatieserie. De weg daar naartoe was wel behoorlijk pittig te noemen, zoals je uit de onderstaande statistieken kunt afleiden.

Skyrim stats
Skyrim statistieken (Afbeelding: Reddit)

Om dit te behalen, heeft de ondernemer wel wat mods moeten gebruiken. Daarmee kon hij makkelijk op plekken komen die in eerste instantie afgesloten zijn om op die manier zijn moorden uit te voeren. Maar buiten dat is er niet vals gespeeld en heeft hij meer dan 2200 mensen handmatig afgemaakt. Daarnaast zijn er ook nog iets van 2400 wezens in verschillende categorieën die het loodje hebben gelegd tijdens de reis. Al met al is er dus flink huisgehouden en is hij nu helemaal alleen in Skyrim.

Laat het vervolg maar komen

Op die manier zie je dus wat voor gekke dingen mensen doen in Skyrim. Het voedt bij ons alleen maar het verlangen om aan de slag. Die game laat alleen nog wel even op zich wachten.

Verwacht voorlopig niks van The Elder Scrolls VI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen