Skyrim dankzij nieuwe update daadwerkelijk speelbaar op PlayStation

Games Jelle van Es 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerlijk is eerlijk, soms houden we er van om in onze titels een klein beetje te overdrijven. Want als je nu de Special of Anniversary Edition van The Elder Scrolls V: Skyrim speelt, dan is het zeker niet onspeelbaar.

Toch zijn er zeker wat problemen met The Elder Scrolls V: Skyrim. Als je daar geen last van hebt gehad, dan is dat natuurlijk top. Maar er zijn wat bugs die er voor kunnen zorgen dat je game volledig kapot gaat. Daar is nu gelukkig een oplossing voor.

The Elder Scrolls V: Skyrim lost problemen op

Er zijn namelijk wat problemen ontstaan. Er is een glitch opgedoken in de PlayStation-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim die er voor zorgt dat je savefile kapot gaat. En als je dan geen backup files had staan, dan was je al je voortgang kwijt en kom je dus van een koude kermis thuis. Wat dat betreft doe je er verstandig aan om de 1.22 update van de game nu dus te downloaden. In de oude situatie kon je een probleem krijgen wanneer je veel mods of additionele content op de spelcomputer binnen had gehaald. Als je dan de game wilde saven, kreeg je de melding dat er niet genoeg geheugen zou zijn en werd daarna de game gesloopt en de mogelijkheid om de game te saven weg gehaald. En dat is natuurlijk erg vervelend.

Skyrim-fans opgelet: Bethesda lanceert gratis Elder Scrolls-game
Skyrim (Afbeelding: Bethesda)

Deze nieuwe update moet dat probleem gaan verhelpen. En dat was eigenlijk ook wel de hoogste tijd, want het is een bug die eigenlijk al jaren bekend is. Maar het was de ontwikkelaar nog niet gelukt om het probleem op te lossen. De uitgever waarschuwt dat het nog niet zeker weet of deze update het probleem voor altijd wegtovert, maar verschillende gebruikers hebben al gemeld dat voor hen het is opgelost. Buiten dit, zorgt de update er voor dat bepaalde andere punten van de game zijn verbeterd. Zo is de kans kleiner dat de game vastloopt wanneer je veel fireballs afschiet en zijn textures hier en daar verbeterd.

Blijft leuk om te spelen

En mede dankzij dit soort verbeteringen blijft het een klein feestje om los te gaan met The Elder Scrolls V: Skyrim. Wil je weten wat wij van de meest recente uitgave vinden? Lees dan hier onze review.

Skyrim 10th Anniversary: veel te duur en toch weer veel te leuk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen