Skyrim binnen een uur en een kwartier uitgespeeld: deze man deed het

Games Jelle van Es 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Skyrim is een game die je met gemak iets van honderd uur kan spelen. De eerste keer dat ik de game speelde, duurde het een uur of veertig voordat ik mijn eerste draak tegenkwam, omdat ik het hoofdavontuur negeerde.

Maar deze gamer had daar geen tijd voor. Speedrunners doen vaak waanzinnige dingen, maar Skyrim uitspelen in iets meer dan een uur? Dat is toch wel andere koek. Toch kan het!

Skyrim binnen no-time uitgespeeld

Onlangs vierde de ontwikkelaar dat het alweer tien jaar gleden was dat Skyrim voor het eerst verscheen. Met een Anniversary Edition werd de game voor de drieduizendste keer uitgegeven. En ondanks dat het een verdomd oude game is, moet ik bekennen dat ik er toch weer een tijd mee bezig ben. Het blijft immers een heerlijke game. Ik denk dat ik alweer over de vijftig uur er in heb gestoken. En met de kerstvakantie in aantocht zal dat waarschijnlijk alleen maar meer worden. En ook deze keer heb ik daarbij weinig aandacht voor het hoofdverhaal in de game. Gelukkig kan ik via deze speedrun daar alsnog een klein beetje van genieten.

In de video zien we de speedrunner nucular losgaan. In het verleden heeft hij wel vaker geprobeerd om Skyrim snel uit te spelen, maar deze keer heeft hij een nieuw record te pakken. Binnen een uur en een kwartier is de eindbaas van de game verslagen. Dat terwijl hij qua level pas op level 2 zit. Dat is eigenlijk te bizar voor woorden, maar kan dus wel. Naar eigen zeggen maakt hij daarbij geen gebruik van glitches, maar gaat hij slim om met de mogelijkheden die de game geeft.

Laat deel zes maar komen

En dat is toch wel indrukwekkend. Tien jaar na de release van de game, blijft Skyrim de gemoederen dus bezig houden. Wat dat betreft kunnen we alleen maar hopen dat The Elder Scrolls VI snel gaat verschijnen. Wil je weten wat wij van de nieuwste release vinden? Lees dan hier de review.

Skyrim 10th Anniversary: veel te duur en toch weer veel te leuk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen