Ontwikkelaar heeft slecht nieuws over status Final Fantasy XVI

Games Jelle van Es 27 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Soms heb je games die iets te vroeg zijn aangekondigd. Dat lijkt het geval te zijn bij Final Fantasy XVI. Tijdens de PlayStation Showcase van september 2020 werd de game onthuld. Dan hoop je dat de titel ergens in 2022 uitkomt.

Maar die kans lijkt klein. De ontwikkelaar van Final Fantasy XVI heeft namelijk geen goed nieuws over de game. Het was de bedoeling dat we eind dit jaar nog iets van de game zouden zien, maar het was al eerder duidelijk dat dat hem niet ging worden.

Final Fantasy XVI loopt vertraging op

Via Twitter laat de ontwikkelaar nu weten wat de status is van Final Fantasy XVI. En daarbij wordt zoals de zoveelste keer de problemen rondom corona aangehaald. Volgens hoofdontwikkelaar Naoki Yoshida zijn er problemen ontstaan doordat me moest thuiswerken. Als gevolg daarvan zijn er bepaald deadlines gemist en zijn er bepaalde assets die door derde partijen aangeleverd moesten worden nooit aangeleverd. En daardoor is er een vertraging van ongeveer een half jaar ontstaan.

Er is ook goed nieuws over Final Fantasy 16. Want de problemen zouden nu getackeld zijn. Er zijn processen opgang gekomen, waardoor alles nu iets meer op rolletjes loopt. En daardoor moet de ontwikkeling weer recht getrokken worden. Ook liet de ontwikkelaar weten dat het de bedoeling is dat we in de lente van 2022 weer iets van de game gaan zien. En daardoor lijkt de kans klein dat de game eind 2022 gaat halen. Wat dat betreft ligt een release van ergens in februari of maart 2023 wat mij betreft meer voor de hand.

FFXIV gaat lekker door

Naast dat Naoki Yoshida zich bezighoudt met deel 16, is hij ook hoofdverantwoordelijk voor deel XIV. Die kreeg onlangs met Endwalker een grote uitbreiding, die enorm goed wordt ontvangen.

Final Fantasy XIV: Endwalker: maak kennis met het volgende hoofdstuk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen