Tesla-eigenaar blaast zijn auto in video op vanwege hoge rekening

Elektrische auto's Jeroen Kraak 27 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Een bezitter van een Tesla heeft op een bijzondere manier afscheid genomen van zijn auto. Hij laat ‘m ontploffen vanwege een hoge rekening.

Finland, het land van mooie natuur, Nokia en natuurlijk Kimi Räikkönen. Die laatste laat overigens zien dat Finnen soms een apart volkje zijn. Tuomas Katainen bevestigt dat vooroordeel door zijn Tesla te laten exploderen. Hij heeft er in ieder geval een mooie video aan over gehouden.

Een dure reparatie voor zijn Tesla

Het laten repareren van je auto kan soms aardig in de papieren lopen, maar Katainen kreeg wel een enorm offerte gepresenteerd. Hij moest de batterij in zijn Tesla laten vervangen en de kosten waren niet mals. Het zou zo’n 20.000 euro kosten, wat dus ongeveer de helft is van de aanschafkosten van een compleet nieuw exemplaar.

“Toen ik die Tesla kocht waren de eerste 1.500 kilometer leuk. Daarna verscheen er een foutmelding en was de pret voorbij”, vertelt hij in de video. Toen hij de Tesla naar de garage bracht, kreeg hij het bijzondere prijskaartje te horen. Dat geld had hij niet over voor een reparatie.

Een grote vuurbal

Om toch nog wat genot van zijn Tesla te hebben, gaf hij de auto aan Pommijätkät, een groep explosievenexperts die YouTube-video’s maakt. Zij maakten 30 kilo dynamiet aan de Tesla vast en parkeerde deze vervolgens in de Finse plaats Jala. In de auto zetten ze een testpop met een foto van Elon Musk.

Veel van de Tesla bleef niet over, want de auto veranderde in een grote vuurbal. De stukken vlogen dan ook alle kanten op. Een knallender afscheid van je heilige koe kun je dan ook niet nemen.

Tesla geeft acht jaar garantie op de batterij, maar die van de eerste exemplaren beginnen nu te vervallen. Het is dus opletten als je een ouder tweedehands exemplaar koopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen