Slimme PlayStation Plus-gebruikers moeten opeens meer betalen

Games Jelle van Es 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort krijg je in Nederland te maken met een nieuw systeem van PlayStation Plus. Daarbij worden er twee premium functies aangeboden, die onder andere functionaliteiten van PlayStation Now samenbrengt.

In Nederland gaat de nieuwe service eind juni worden ingevoerd. Maar in Azië is de service nu als eerste gelanceerd. En daaruit zijn berichten naar buiten gekomen waarbij gamers opeens meer moeten betalen.

Meer betalen voor PlayStation Plus

Dit is het bericht dat VGC naar buiten heeft gebracht. Zij hebben om reactie gevraagd bij Sony, maar hebben daar nog geen reactie op gekregen. Gebruikers die voorafgaand aan de lancering van de nieuwe service hebben ‘ingeslagen’ lijken de dupe te zijn. Het gaat om gebruikers die van te voren hun abonnementen hebben verlengd of nog even snel een PlayStation Now-abonnement hebben gescoord. Het idee daarbij was dat dat dan over zou gaan naar een premium versie van het nieuwe abonnement met verschillende voordelen.

PlayStation Plus
Een PlayStation Plus jaarabonnement (Afbeelding: Sony)

Het probleem dat nu bij de gebruikers is ontstaan, is dat ze een upgradebedrag moeten betalen als ze een luxer abonnement op PlayStation Plus willen hebben. En die upgrade geldt dan voor de gehele periode dat het abonnement loopt. Dus als je net voor een paar jaar een abonnement hebt afgesloten omdat dat goedkoper was, dan moet je nu dus voor die hele periode een upgradebedrag neerleggen. En dat kan dus echt in de tientallen, danwel honderden euro’s lopen. Zeker als je net voor een paar jaar een abonnement hebt afgesloten omdat je bijvoorbeeld met Black Friday profiteerde van een korting is dat dus pijnlijk.

Afwachten wat dit in het Westen doet

Zoals gezegd is het nieuwe PlayStation Plus-abonnement momenteel alleen nog maar beschikbaar in Azië en wordt het langzaam maar zeker wereldwijd uitgerold. Maar als je dus voor een paar jaar je abonnement hebt vastgezet en wil profiteren van de nieuwe voordelen, dan zou dat dus een pijnlijke investering worden.

PlayStation Plus komt met heerlijke functie voor gamers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen