Smart komt met zijn eerste elektrische SUV

Elektrische auto's Jeroen Kraak 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Dat zien ze ook bij Smart. Het bedrijf maakt nu voor het eerst een elektrische auto.

Smart is eigenlijk het kleine broertje van Mercedes. Het merk is opgericht door de Duitse autobouwer en dat is nog steeds voor vijftig procent eigenaar. Nu is dan ook de eerste elektrische SUV een feit.

De nieuwe Smart #1

Smart heeft in Berlijn de #1 gelanceerd. Het is een kleine elektrische SUV met 272 pk. Bij een elektrische auto kijk je natuurlijk ook meteen naar de actieradius. Deze is volgens de autobouwer 440 kilometer. Je laadt binnen 3,5 uur op van 10 naar 80 procent. Met snelladen bedraagt die tijd minder dan een half uur.

Naast de motorkap is het uiterlijk van een auto ook belangrijk. Smart maakt al sinds de start van het automerk opvallende modellen. Ook bij de #1 heeft het bedrijf weer zijn best gedaan. Zo heeft het model verzonken elektrische portiergrepen, een zwevend halodak en tot 19 inch velgen.

Smart #1
De binnenkant. (Afbeelding: Smart)

Van klein naar groot

Wat ook opvalt is dat deze SUV van Smart een enorm bakbeest is van het merk. We kennen de eerste Smarts natuurlijk als kleine autootjes, maar dat is bij de #1 niet meer het geval. Het gevaarte weegt 1.900 kilo. Hij ziet er dan ook anders uit dan de Smarts die je wellicht gewend bent. Wellicht herken je dan ook wat inspiratie van andere modellen.

Met deze 5 elektrische auto’s haal jij altijd gemakkelijk je bestemming

Smart legt bij de introductie van de #1 ook veel nadruk op connectiviteit. Zo heeft de auto een speciale app waarbij je makkelijk het infotainmentsysteem naar je wensen kunt aanpassen. Dat infotainmentsysteem in de auto bestaat uit een 12,8 inch scherm. Daarnaast is er nog een instrumentenpaneel achter het stuur met een 9,2 inch scherm.

Wil je de auto bestellen, dan zal je nog even moeten wachten. Pas in de tweede helft van 2022 kun je een order plaatsen. De auto zelf wordt pas in 2023 geleverd.

Smart #1
Gemak dankzij de app (Afbeelding: Smart)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen