Deze Smart Home Beveiligingscamera beschiet inbrekers met paintbal-kogels

Smart Home Sam Dille 27 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Een goede beveiligingscamera kan niet ontbreken in een Smart Home. Als je huidige systeem niet voldoende bescherming biedt, kan een Sloveense startup je binnenkort iets krachtigers aanbieden.

Bij een normale beveiligingscamera, van bijvoorbeeld Ring en Eufy, zie je precies wie er je Smart Home binnensluipt. Maar je zult je toch echt zelf moeten beschermen. Ben je een held op sokken, dan heb je misschien wat extra’s nodig.

De Sloveense startup PaintCam biedt je iets gewelddadigers. Haar nieuwe camera, genaamd PaintCam Eve, is een flinke innovatie op het gebied van beveiliging. Het is een AI-aangedreven beveiligingscamera, die goed overweg kan met een paintballgeweer. De ideale gadget om potentiële indringers af te schrikken.

Deze beveiligingscamera voor je Smart Home schiet met paintball-kogels

Als je dit vol verbazing zit te lezen, dan ben je echt niet de enige. De gadget staat nu op crowfundplatform Kickstarter. Op de website staat dat de beveiligingscamera gezichtsherkenning heeft, automatisch doelen markeert en met behulp van AI onbekende bezoekers spot die bij je Smart Home aan de deur staan.

Bewoners die de beveiligingscamera herkent, laat hij gewoon binnen. Maar nu komt het bizarre: als de gadget iemand detecteert die hij niet kent, en die persoon negeert de waarschuwingen, dan beschiet de camera hem met verfballetjes. Of dat genoeg is om de inbreker af te schrikken, hangt af van de dief zelf. Maar het zal op z’n minst helpen om hem makkelijker te identificeren.

Maar wat deze slimme camera echt waanzinnig maakt, is het feit dat het bedrijf ook van plan is traangas aan te bieden in plaats van paintball-kogels. Ja, dat lees je echt goed. Deze slimme beveiligingscamera op AI kan gewoon traangas afvuren naar indringers, de postbode, of wie dan ook die volgens jou niet op je terrein hoort te zijn.

PaintCam geeft je ook volledige controle over wie er met paintball-kogels wordt doorzeeft, dankzij een waarschuwingssysteem. Dat is speciaal ontworpen om je te laten weten wanneer er een indringer is gespot. Het bedrijf zegt ook dat sommige versies van het systeem huisdieren kunnen identificeren. Maar hoe betrouwbaar dit precies zal zijn, valt nog te bezien. Je wil natuurlijk niet dat je trouwe viervoeter alle kleuren van de regenboog heeft.

Veel details zijn nog een mysterie

Het bedrijf hoopt via Kickstarter meer aandacht te krijgen en te zien hoeveel mensen interesse hebben in zo’n camerasysteem. Toch zal je flink de portemonnee moeten trekken, want het instapmodel kost 1.190 euro Daarnaast kan je ook nog kiezen tussen gewone verbolletjes of UV-paintballs voor een nog betere herkenning.

Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af hoe verantwoordelijk de eigenaren van deze slimme camera zouden zijn als de verfballetjes iemand serieus zouden verwonden. Dat is een vraag waar PaintCam vast en zeker een antwoord op moet vinden. Tot die tijd is het misschien beter om bij een normale beveiligingscamera te blijven.

Eufy of toch Ring? Dit zijn de beste videodeurbellen van 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen