De onmisbare gadgets die van je huis een Smart Home maken

Smart Home Sam Dille 2 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Een Smart Home kan niet zonder goede gadgets. Wij hebben de beste opties voor je uitgezocht.

Een goede gadget voor je Smart Home herken je meteen. De beste apparaten communiceren met elkaar en werken samen om je huis comfortabeler, veiliger en makkelijker te maken. Zo kun je tegenwoordig zelf je verwarming slim maken.

Met de jaren komen er steeds meer nieuwe producten bij voor je Smart Home. Maar niet alle slimme apparaten zijn zo betrouwbaar of slim als ze zeggen te zijn. Daarom hebben we een rijtje gemaakt van gadgets waar je op kunt bouwen. Ze maken je slimme huis echt stukken beter.

Je Smart Home komt pas echt tot leven met deze handige gadgets

Je Smart Home krijgt met hulp van de juiste gadgets een flinke upgrade. Hier komen onze favorieten.

#1 Amazon Echo Dot: een simpele hub voor de beginner

Een Smart Home begint altijd met een goede hub, het hart van je slimme huis dat al je apparaten verbindt en laat samenwerken. Veel kwalitatieve hubs zijn duur, maar de Echo Dot biedt een betaalbare en slimme oplossing.

Deze gadget is meer dan alleen een digitale klok. Hij zit namelijk vol handige functies. Je kunt Alexa-routines instellen en hij toont de tijd, temperatuur en songtitels. De Echo Dot is een eenvoudige maar zeer slimme assistent voor in huis.

Amazon Echo Dot
Amazon Echo Dot. (Afbeelding: Jeramy Johnson / Android Central)

#2 Philips Hue White Ambiance GU10: voeg met deze gadget extra sfeer toe

Nu je een handige hub hebt gescoord, kunnen we door met het leuke gedeelte: slimme apparaten kopen. We beginnen bij de verlichting en dan weet je vast al dat Philips Hue de koning van de slimme lampen is.

Onze favoriet van Philips Hue is de GU10. De lamp is voorzien van verschillende tinten, waarmee je de sfeer in je huis kan aanpassen. Of je nu wil ontspannen met warm licht of je wil concentreren met een fellere kleur. Je kunt deze lampen bedienen via Bluetooth, maar ook via het internet met behulp van een Hue Bridge. Met een Bridge kun je de gadget zelfs buitenshuis bedienen en routines instellen.

Philips Hue
Lampen (Afbeelding: Signify)

#3 Nuki Smart Lock 3.0 Pro: voel je veilig in jouw Smart Home

Slimme deursloten zijn een handige oplossing voor je Smart Home. Ze beveiligen jouw Smart Home op een digitale manier, zodat je ze op afstand kunt bedienen. Je kunt in veel gevallen zelfs routines instellen, zodat het slot op vaste momenten vergrendelt.

De Nuki Smart Lock 3.0 Pro is een goede optie om eens uit te proberen. De gadget wordt al binnen een paar minuten aan de binnenkant van je deur gemonteerd, onzichtbaar van buitenaf. Via een speciale app kun je via jouw smartphone de deur bedienen. Je hebt bijvoorbeeld de optie om toegangsrechten te verlenen en routines in te stellen.

Het slot werkt met de Nuki-app en Nuki Web, en ondersteunt Amazon Alexa en Google Assistant.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro: de ideale gadget voor in je Smart Home
Tijd om te vertrekken (Afbeelding: Nuki)

#4 Ring wired: de gadget waarmee je ziet wie er voor je deur staat

Met een slimme deurbel voel je je een stuk veiliger in je Smart Home. Je ziet namelijk altijd en overal wie er voor je deur staat en je kunt op afstand met de bezoeker communiceren.

De Wired is een van de goedkoopste modellen van Ring. Hij biedt je enorm veel gebruiksgemak voor een zachte prijs. Je kunt de gadget aansluiten op je bestaande deurbelbedrading. Daarna zorgt hij voor 1080p video, livebeeld en tweerichtingsspraak.

Ring wired: de handige gadget voor een slim huis
Zwaaien maar (Afbeelding: Ring)

#5 Google Nest Hub: bedien je Smart Home op één overzichtelijke basis

Over het algemeen is de Google Nest Hub een van de beste hubs voor je Smart Home. Het apparaat heeft een groot HD-touchscreen waar je apps zoals YouTube, Hulu en Disney Plus op kunt bekijken. En het heeft zelfs een camera voor videogesprekken en bewaking.

Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. De gadget werkt samen met heel veel andere smart home-apparaten, zoals August en D-Link. Je kunt ze allemaal integreren in je dagelijkse Google Home-routines. Je kunt Nest Hub ook gebruiken om op internet te zoeken, verkeersinformatie te checken, berichtjes te sturen en nog veel meer.

Google Nest Hub
Google Nest Hub (Afbeelding: Google)

#6 Belkin Wemo WiFi Smart Plug: de onmisbare stekker in je slimme huis

Slimme stekkers zijn breed in te zetten in een Smart Home. Je kunt ze voor elk apparaat gebruiken. Met de gadget kun je lampen, ventilatoren, koffiezetapparaten en meer op afstand bedienen. Ze zijn perfect om dagelijkse routines vorm te geven.

De Wemo WiFi Smart Plug van Belkin is een heerlijke optie om uit te proberen. Hij is compacter dan veel andere opties, zodat je hem makkelijk overal kunt plaatsen. De gadget heeft ook een fysieke schakelaar, dus je kunt je apparaat aan- of uitzetten zonder je stem of een app te gebruiken. Daarnaast heeft hij een slimme Afwezig-modus, waarmee je een lamp kan aanzetten om te doen alsof je thuis bent.

De grootste fouten die je met je Smart Home kan maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen