Mad Max Furiosa-fan? Check deze films dan eens

Films & Series Rik Claessen 2 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Mad Max: Furiosa was dé film die de franchise nodig had. Kun je niet wachten op het vervolg? Check deze films dan eens.

Het is meer dan tien jaar geleden dat we werden getrakteerd op Mad Max: Fury Road. Veel fans hoopte dat dit de comeback was van de bizarre post apocalyptische filmreeks uit de jaren ’80. En nu is daar dan een prequel op Mad Max Fury Road.

Mad Max: Furiosa wordt goed ontvangen. Ontzettend goed. Het is een explosief succes dat de serie een nieuw leven in kan blazen. Zeker met regisseur George Miller aan het roer. Maar het kan nog even duren voordat we weer een nieuwe film krijgen. Tot die tijd raden we je deze films aan.

Fans van Mad Max: Furiosa vinden deze films ook gaaf

Deze films mogen zich dan wel niet afspelen in een woestijn met racende maniakken, het zijn allemaal steengoede films. Ze bieden dezelfde goede verhaalopbouw, cinematografie en sfeer als Mad Max: Furiosa.

The Northman

Geen bloedhete woestijn zoals in Mad Max: Furiosa, maar het ijskoude Scandinavië. The Northman is een vikingfilm zoals alle vikingfilms hadden moeten zijn. Een verhaal over wraak met ontzettend gewelddadige actiescenes. In The Northman spelen ook nog eens topacteurs. Zo zien we Willem Dafoe, Alexander Skarsgård en Furiosia zelf: Anya Taylor-Joy.

Het verhaal is gebaseerd op Hamlet van Shakespeare. Wanneer een zoon zijn vader vermoord ziet worden door zijn bloedeigen oom, zweert hij wraak. En dat zal hij kosten wat kost proberen te krijgen. Een episch vikingverhaal dat je meeneemt van ijzige toendra’s tot uitbarstende vulkanen.

Mad Max Furiosa-fan? Check deze films dan eens
(afbeelding: Universal Pictures)

The Green Knight

Het hele idee van een nobele queeste stamt uit de tijd van koning Arthur. En dan voornamelijk Arthur en zijn ridders van de ronde tafel. Een spannende tijd, te paard op avontuur gaan. Dan heb je het verhaal van The Green Knight nog niet gehoord. Uitgegeven door het populaire filmhuis A24.

Dit absurde verhaal over je eigen lot tegemoet gaan is zeker een aparte filmervaring. In de hoofdrol zien we Monkey Man Dev Patel als de ridder Walewein. Wanneer Walewein de mysterieuze ridder genaamd The Green Knight verslaat, is dat het begin van het einde. Een film vol prachtige scenes, bizarre shots en een onheilspellende ondertoon. Maar net zo kleurrijk als Mad Max: Furiosa.

Mad Max Furiosa-fan? Check deze films dan eens
(afbeelding: A24)

Children of Men

Veel post apocalyptische films spelen zich ver in de toekomst af van een of andere catastrofale gebeurtenis. Mad Max: Furiosa bijvoorbeeld, daar is de wereld al vele jaren naar de gallemiezen. Children of Men pakt het anders aan. De wereld lijkt veel op zoals wij ‘m kennen. Het enige verschil: alle mensen zijn onvruchtbaar geworden.

Het is dus wachten tot de laatste mens op aarde de pijp uit gaat. Totdat onze hoofdpersoon ergens een vrouw vindt die zwanger is. Hij moet en zal haar verdedigen tegen de hele meute aan mensen die liever het einde der tijden tegemoet ziet. Children of Men mag dan al ruim 20 jaar oud zijn, het is een schoolvoorbeeld van hoe actiefilms gemaakt moeten worden. Het camerawerk won toentertijd vele prijzen.

Mad Max Furiosa-fan? Check deze films dan eens
(afbeelding: Universal Pictures)

Snowpiercer

Schrap de woestijnsetting en vervang de bizarre auto’s door een gigantische trein. Dan heb je de basis van Snowpiercer. In een wereld die volledig bevroren is leeft de mensheid voort in een gigantische trein die de hele wereld rondreist. Alles is goed en wel, tot er revolutie uitbreekt onder de arme inwoners van de trein.

Het is de perfecte film voor wie de woestijnomgeving van Mad Max: Furiosa nét iets te heet vond. De film met Captain America Chris Evans in de hoofdrol is een goed voorbeeld van hoe belangrijk sfeer in een film is. De krappe en soms ijskoude omgeving van Snowpiercer maakt het een van de betere post apocalyptische films.

Mad Max Furiosa-fan? Check deze films dan eens
(afbeelding: Radius-TWC)

Apenexpert haalt uit naar Godzilla x Kong: ‘Totaal niet realistisch’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen