Sam Dille
Sam Dille Smartphones 31 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Met behulp van deze 4 tips haal je meer uit jouw smartphone camera

Veel mensen gebruiken de camera op hun smartphone alleen om af en toe een foto te maken. Toch biedt een smartphone camera meer dan je denkt. Met deze vier tips kun je veel meer uit je camera halen dan je nu doet.

In dit artikel gaan we het hebben over verschillende functies op je smartphone camera. De meeste functies worden aangeboden op alle moderne smartphones. Mocht je een functie willen uitproberen die niet op je smartphone staat, dan is er altijd wel een app voor te vinden in de App Store of Play Store.

Deze tips gaan jou helpen om meer uit je smartphone camera te halen

Schakel de hulp in van een virtuele assistent

De virtuele assistent van je telefoon kan een hoop werk van je overnemen. Zeg bijvoorbeeld tegen Google Assistent: “OK, Google, neem een ​​foto” of “OK, Google, neem een ​​selfie” en Google Camera verschijnt. Vervolgens laat hij een aftelling zien en maakt een foto. Je kunt de Assistent ook vragen om de foto’s te delen en een video op te nemen. Foto’s maken was nog nooit zo makkelijk.

Google Assistant Samsung
Google Assistent-logo. (Afbeelding: Google)

Siri van Apple reageert ook zulke verzoeken. De software opent de app van je smartphone camera als je zegt: “Hé, Siri, neem een ​​foto.” Toch moet je de daadwerkelijke foto zelf maken. Telefoons met iOS 12 of hoger kunnen de shortcuts app van Apple gebruiken. Met deze applicatie kunnen iPhone-gebruikers routines maken die Siri kan uitvoeren wanneer daarom wordt gevraagd. Zo kun je Siri automatisch een foto laten e-mailen, wanneer je er een hebt gemaakt.

Ga aan de slag met de panorama-functie van je smartphone camera

Wilt je een foto maken die te breed is voor je camerascherm? Niet getreurd! De panorama-functie is de oplossing. Je hebt hiervoor geen extra app of telefoon nodig. Het enige wat je hoeft te doen is het selecteren van de panorama-modus op je smartphone camera. Met deze functie combineert je smartphone meerdere foto’s tot één groot beeld. Op sommige smartphone camera’s is het zelfs mogelijk om een foto te schieten van 360 graden. Vaak kun je ook deze optie gewoon in de camera zelf vinden.

Experimenteer met verschillende effecten op je smartphone camera

De smartphone camera van Apple en Android heeft verschillende leuke filmische effecten. Je kunt bijvoorbeeld een time-lapse-video schieten. Die optie versnelt gebeurtenissen die normaal gesproken veel langzamer gaan, perfect voor zonsondergangen of stormen. De slow-motion-instelling neemt normaal op en verlaagt vervolgens de snelheid van de clip, wat zorgt voor meer drama in video’s.

Om de mooiste timpe-lapse of slow-motion beelden te schieten, is het belangrijk dat je mobiel stabiel is. Hiervoor kun je het beste een statief gebruiken. Daarbij kun je voor de spectaculairste slow-motion beelden het beste buitenshuis gaan schieten. Kun je niet anders dan binnenblijven, vermijd dan binnenverlichtingen. Die kunnen flikkeringen in de video veroorzaken.

Speel met de Google Lens

Hoewel veel mensen bekend zijn met Google Assistant, is de Google Lens nog niet echt van de grond gekomen. Toch is hij echt de moeite waard om eens uit te proberen. De Google Lens is een software voor beeldherkenning die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie.

Zodra je de smartphone camera ergens op richt en op het vierkante Google Lens-pictogram tikt, analyseert de software de afbeelding. Vervolgens zoekt hij naar gerelateerde informatie. De Google Lens kan dieren en planten identificeren, producten opzoeken en zelfs bordjes vertalen.

Heb je helemaal de smaak te pakken en wil je nog meer tips? Bekijk hier dan onze tips voor nachtfotografie met je smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!