Henry Golding over Snake Eyes: ‘Toen ik klein was deed ik al ninja’s na’

Films & Series Jeroen Kraak 22 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Snake Eyes: G.I Joe Origins draait nu in de bioscoop. Wij spraken met hoofdrolspeler Henry Golding over de film en de Oosterse vechtkunst.

G.I. Joe is inmiddels een van de grote filmfranchises in de wereld. Een van de favoriete karakters uit de eerdere films is Snake Eyes. Het personage krijgt nu zijn eigen film wat mogelijk het begin is van een nieuwe reeks. Henry Golding speelt de held en er is ook een rol weggelegd voor Úrsula Corberó die we natuurlijk beter kennen als Tokyo uit La Casa de Papel.

Snake Eyes is terug

Als je bekend bent met de G.I.-Joe-films en strips ken je de gecompliceerde relatie tussen Snake Eyes en Storm Shadow. In de film staat dan ook voor een groot deel hun band centraal.

Golding is erg te spreken over het personage: “Snake Eyes is een erg interessant karakter met meerdere lagen. Hij is erg berekenend en stoïcijns op zijn eigen manier. Ik hoop dat ik in mijn eigen leven wat gevoeliger ben. Toch heeft hij een goed hart, ook al moet hij soms moeilijke keuzes maken.”

Snake Eyes Henry Golding
Henry Golding in actie. (Afbeelding: Paramount)

Henry Golding wil ninja zijn

Het was geen moeilijke vraag voor Golding om Snake Eyes te spelen. “Toen ik klein was deed ik op het speelplein deze ninja’s al na. Het is dan ook speciaal om nu in deze wereld in te mogen duiken.”

Toch was het niet de gemakkelijkste rol. Om Snake Eyes te kunnen spelen heeft Golding twee maanden moeten trainen en daarna duurde het nog eens vijf maanden voordat alles was gefilmd. “In te tussentijd hebben we alles eraan gedaan om het maximale eruit te halen.”

Stunts

Golding gaat verder: “Tijdens de choreografie hebben de acteurs er alles aan gedaan om het beste eruit te halen. Daarom zit alles er zo fantastisch uit. Je ziet echt dat we alles zelf doen. Alles moest mogelijk zijn en niet te geanimeerd en onrealistisch uitzien.”

Snake Eyes is vanaf nu te zien in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen