Doet Snapchat het niet? Via deze 5 trucjes ben je zo weer online!

Apps Sam Dille 14 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Met meer dan een miljard downloads op Android en 500 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is Snapchat al jaren relevant in de social mediawereld. Hoewel de Android-app al vele updates heeft ondergaan, blijft hij achterlopen op zijn iOS-tegenhanger. Nog steeds hapert de app af en toe bij het verzenden van snaps.

Een van die nieuwe updates maakt het een stuk makkelijker om selfies te maken. Met hulp van een kleine drone kun je foto’s schieten vanuit de lucht. Wie Snapchat veel gebruikt zal hier ongetwijfeld mooie beelden mee kunnen schieten.

Snapchat vastgelopen? Volg dan deze vijf simpele tips

Je kent vast wel het fear of missing out-gevoel dat je hebt als Snapchat uit de lucht is. Niet getreurd: voordat je alle kiekjes en berichten van je vrienden mist, gebruik je de onderstaande trucs en ben je weer overal van op de hoogte. Succes!

1. Start de app opnieuw op

Deze tip geldt niet alleen voor Snapchat, maar voor alle apps. Probeer voordat je van alles gaat proberen eerst de app opnieuw op te starten. In de meeste gevallen lost het probleem zich dan vanzelf op. Dit werkt het best als de applicatie pas net is vastgelopen. Hoe eerder je dan opnieuw opstart, hoe groter de kans dat je onze andere tips niet eens nodig hebt.

2. Controleer je internetverbinding

Snapchat heeft een actieve internetverbinding nodig om de zinderende kiekjes van je vrienden te kunnen laden. Daarom heb je vrijwel niets aan de app als je niet verbonden bent. Het kan dus geen kwaad om even te checken of je wel online bent. Veeg vanaf de bovenkant van je scherm omlaag. Hier vind je de snelle schakelaars, waarmee je verschillende functies binnen één klik kunt instellen. Schakel vervolgens Wifi in en maak verbinding met een snel, en vooral betrouwbaar, netwerk. Er bestaan speciale apps waarmee je de internetsnelheid van een netwerk kunt controleren, zoals Speedtest. Zo weet je zeker dat je de juist te pakken hebt.

Internet controleren
Controleer hier met welk netwerk je verbonden bent. (Afbeelding: WANT)

3. Check de machtigingen van Snapchat

Om Snapchat optimaal te laten functioneren moet je de app meerdere machtigingen geven. Je moet bijvoorbeeld toegang geven tot je camera, contacten, bestanden, locatie en microfoon. Als je dit soort machtigingen hebt geweigerd kan de app geen kant op. Gelukkig kun je zelf makkelijk controleren welke machtigingen zijn ingeschakeld. Houd eerst het pictogram een tijdje ingedrukt. Selecteer de kleine ‘i’-knop om het app-infomenu te openen. Ga vervolgens naar de categorie ‘machtigingen’. Controleer hier de eventueel geweigerde machtigingen.

Machtigingen Snapchat
Machtigingen controleren. (Afbeelding: WANT)

4. Wis je gesprekken

Dit is misschien een pijnlijke, maar zeer effectieve manier om de app weer te laten werken. Als je oude data, zoals gesprekken en foto’s verwijdert, heeft Snapchat meer energie om goed te functioneren. De app hoeft immers minder moeite te doen om data op te slaan. Open Snapchat-instellingen en scroll naar ‘privacy’. Hier vind je de categorie ‘gesprek wissen’. Als je hierop klikt krijgt je een lijst te zien met alle Snapchat-gesprekken. Selecteer de chats die wilt wissen en bevestig.

Gesprekken wissen
Wis hier je oude gesprekken. (Afbeelding: WANT)

5. Update Snapchat regelmatig

Snapchat brengt regelmatig nieuwe app-updates uit om bugs op te lossen en nieuwe functies toe te voegen. Met een oude versie loop je niet alleen ver achter, maar kan op den duur ook voor problemen zorgen. Open daarom regelmatig de Play Store en zoek op de informatiepagina van Snapchat naar nieuwe updates. Die vind je op de groene knop naast ‘verwijderen’. Als er een nieuwe update beschikbaar is kun je deze het beste meteen installeren.

Hoe Google het leven van Android-gebruikers een stuk makkelijker maakt

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen