Snapchat tilt je selfies naar een hoger niveau met deze…drone?!!

Gadgets Mark Hofman 29 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Snapchat heeft een indrukwekkende manier gevonden om je selfies naar een hoger niveau te tillen. Letterlijk. Het bedrijf achter het populaire platform introduceert Pixy: een schattige, handige drone die je makkelijk met je mee kunt nemen.

De geinige gadget werd gepresenteerd tijdens de Snap Partner Summit 2022. We weten wat hij kost, wat de bedoeling is en hoelang het duurt voor hij geleverd wordt. Al zijn er ook nog genoeg onduidelijkheden rondom dit hele verhaal.

Snapchat introduceert Pixy

Snapchat gaat je selfies, met behulp van Pixy, dus naar een hoger niveau tillen. Niet qua beeldkwaliteit, want die ligt aanzienlijk lager dan bij de gemiddelde smartphone. De handige drone neemt foto’s met een 12-megapixel camera en legt video’s vast in een resolutie van 2.7k en 30 frames per seconde. Niet heel indrukwekkend, maar de manier waarop je die beelden schiet speelt dat volledig quitte.

Door de draaiknop in het midden van de drone is het mogelijk om verschillende vliegstanden te activeren. Zo kun je kiezen voor Hover, Reveal, Follow en Orbit. Wie Snapchat veel gebruikt zal hier ongetwijfeld mooie beelden mee kunnen schieten, al ben je wel volledig aangewezen op voorgeprogrammeerde patronen. Er zit geen afstandsbediening bij en de drone vliegt ook niet automatisch terug naar je hand.

Wel heeft Snapchat de Pixy voorzien van een imposante batterij. Ondanks zijn afmeting van 131,7 x 106 x 17,6mm en gewicht van 101 gram, is de accu groot genoeg om 5 tot 8 uur vliegtijd te halen. Binnen 20 minuten is de batterij, met de meegeleverde oplader, weer voor 80% opgeladen. Wil je de Pixy volledig opladen, heb je 40 minuten nodig.

Snapchat-gebruikers in de Verenigde Staten en Frankrijk kunnen op dit moment al aan de slag met de drone. Daar zullen ze echter wel $249,99 voor over moeten hebben.

Hoe werkt het precies?

Tja, dat is nog maar de vraag. Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, heeft een paar dingen rondom Pixy bekendgemaakt. Zo weten we dat je foto’s kunt schieten vanuit de lucht en deze, vrij snel, overgezet kunnen worden naar je smartphone. Hoe dat precies in zijn werk gaat is echter niet bekend.

Hilarisch of pure kippenvel: deze robot springt dertig meter hoog

De handige drone voor Snapchat is al vooruit te bestellen. Snap Inc. verwacht hem vervolgens binnen 11 tot 12 weken te kunnen leveren. Je moet dus nog wel echt even geduld hebben. In Nederland moeten we echter nog iets langer geduld hebben. Over een releasedatum in ons land is nog niet gesproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen