De Snelle Hap | Google heeft gratis AI Game en Apple mag Watch weer verkopen

Tech Jeroen Kraak 28 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

De Apple Watch mag weer worden verkocht in de Verenigde Staten, Google stopt met het ondersteunen van een Maps-functie, en er is nieuws over Spider-Man 4. Dit is de Snelle Hap van donderdag 28 december.

Welkom bij De Snelle Hap, onze rubriek waarin we dinsdag- tot en met vrijdagochtend het nieuws van de afgelopen nacht voor je op een rij zetten. Zo ben je snel op de hoogte van alles rondom technologie en popcultuur.

Vandaag vertellen we je over ChatGPT, dat onder druk staat, en over Apple, dat weer (voorlopig) de Apple Watch mag verkopen.

The New York Times klaagt ChatGPT-maker OpenAI aan

The New York Times daagt OpenAI en Microsoft voor de rechter. De bedrijven zouden het auteursrecht hebben overtreden door teksten van het medium te gebruiken om AI te trainen.

The New York Times beweert dat miljoenen van zijn artikelen zonder toestemming zijn gebruikt om ChatGPT en Copilot beter te maken.

The New York Times wil nu dat OpenAI en Microsoft alle AI-modellen die zijn getraind met content van de krant vernietigd worden. Daarnaast wil het de bedrijven verantwoordelijk houden voor miljarden dollars aan schade.

ChatGPT
(Afbeelding: OpenAI / Bewerking: Mark Hofman / WANT)

Google Maps skipt Driving Mode op Android

Gebruik je Driving Mode van Google Maps op je Android? Dan moet je het binnenkort zonder doen, want de functie wordt verwijderd. Overigens is dit plan niet helemaal nieuw. Google wilde het al in 2022 uit Maps halen.

De functie die wordt verwijderd, stond eerder bekend als Assistant Driving Mode Dashboard. Naast de kaart zie je ook welke media wordt afgespeeld, zag je audioknoppen en kon je vanuit het scherm eenvoudig een belletje doen.

De functie is te vinden zodra je begint te rijden. Aan de onderkant van je scherm zie je dan een zwarte balk verschijnen. Vanaf februari 2024 zal die niet meer tevoorschijn komen.

Google heeft gratis AI Game en Apple mag Watch weer verkopen
(Afbeelding: Google)

Google helpt je met ideale prompts voor ChatGPT

We blijven bij Google, maar dit keer hebben we het over een nieuwe functie. Het heeft een AI-game uitgebracht die je leert om de juiste prompts te schrijven.

Het spel heet Say What You See en laat je een prompt schrijven tot 120 tekens. Je moet eigenlijk precies doen wat de titel beschrijft: invoeren wat je ziet. Als eerste krijg je een afbeelding te zien die je vervolgens moet beschrijven. Het doel is dat de afbeelding die je daarna creëert zo veel mogelijk overeenkomt.

In het eerste level moet je een score van 50 procent halen, terwijl in het tweede level dat 70 procent moet zijn. Bij elke afbeelding krijg je drie kansen. Zo leer je hoe je de perfecte prompts schrijft.

Apple mag de Apple Watch weer verkopen in de Verenigde Staten

Zoals je wellicht hebt meegekregen, mag de Apple Watch niet meer worden verkocht in de Verenigde Staten. Apple zou patenten hebben gebruikt van Masimo zonder toestemming.

Nu mag Apple de Watch voorlopig toch verkopen. Het verbod wordt opgeheven tot US Customs heeft onderzocht of de veranderingen die Apple heeft doorgevoerd genoeg zijn.

Het is mogelijk dat Apple daarna nog langer uitstel zou kunnen krijgen. Mocht US Customs beslissen dat Apple niet genoeg heeft gedaan, dan kan de Apple Watch weer uit de schappen verdwijnen.

Dit is wanneer Spider-Man 4 in de bioscoop komt

Wij kijken erg uit naar Spider-Man 4 en dat heeft verschillende redenen. Sony houdt echter nog de kaarten op de borst over wanneer we de film precies kunnen verwachten.

Spider-Man 4 moet een van de bouwstenen worden van Avengers 6, oftewel Secret Wars. Volgens een nieuw rapport zullen we daarom nog wel even moeten wachten, want eerst komt nog Avengers 5. Deze film zal waarschijnlijk eind 2024 worden opgenomen.

Spider-Man 4 staat dan ook in 2025 op de planning om te filmen. Dat heeft dan ook verschillende redenen. Zo wil hoofdrolspeler Tom Holland even een acteerpauze inlassen, en er was natuurlijk de schrijversstaking in Hollywood. Uiteindelijk zal je de film ergens tussen mei 2026 en mei 2027 kunnen verwachten op het witte doek.

Spider-Man: No Way Home
(Afbeelding: Sony/Universal)

Amazon Prime Video volgt Disney+ en Netflix en dat is slecht nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen