Waarom Spider-Man 4 de Marvel-film is waar we het meest naar uitkijken

Films & Series Rik Claessen 24 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Twee jaar geleden genoten Spider-Man-fans van niet één, maar drie Spideys tegelijk op het witte doek. Het einde van Spider-Man: No Way Home gaf ons een schone lei voor een vervolg. De geruchten rondom deze Spider-Man 4 doen ons geloven dat deze Marvel-sequel er eentje voor in de boeken wordt.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat we in de bioscopen werden getrakteerd op het fenomeen dat Spider-man: No Way Home heette. Een film die met lovende kritieken werd ontvangen en waarin Tom Hollands versie van Spider-Man werd geholpen door de vorige versies van de spinnenman.

De film bracht ook de Spiderverse naar het witte doek. Dat hebben we natuurlijk eerder gezien in de geanimeerde films met Miles Morales. Dit keer liep het met schurken uit verschillende dimensies ook bij de live-action Peter Parker de spuigaten uit.

Marvel’s Spider-Man 4 bevestigd

Dat er een vierde Spider-Man komt met Tom Holland in de hoofdrol hebben Sony en Marvel al bevestigd. Wanneer we deze kunnen verwachten maken ze alleen niet duidelijk. Tussen Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: No Way Home zat twee jaar. Als dat nu ook het geval zou zijn, zou het beteken dat we voor het einde van het jaar Spidey nog naar de bioscopen slingert. Die kans achten we alleen erg, erg klein.

De schrijversstaking in Hollywood zal zeker niet geholpen hebben bij het concreet krijgen van een release-date van de film. Maar nu die stakingen van de baan zijn, kunnen fans met smart afwachten.

Spider-Man: No Way Home
Benedict Cumberbatch en Tom Holland in No Way Home. (Afbeelding: Sony/Universal)

Wat is het plot van Spider-Man 4?

Hoe het plot in Spider-Man 4 zich zal gaan ontwikkelen, blijft ook gissen voor Marvel-fans. Al helemaal omdat No Way Home de trilogie afsloot met een schone lei: iedereen, zelfs Peter Parkers vrienden, weten niet meer wie Spider-Man is, de gaten in de multiverse zijn gedicht én Spidey is de technologische snufjes van Tony Stark a.k.a Iron Man kwijt. Het geeft Spider-Man de perfecte springplank om te duiken in een diepere, mogelijk rauwere versie van zichzelf.

De kans dat we Spideys vrienden M.J. (Zendaya) en Ned (Jacon Batalon) terug gaan zien is erg groot. Tante May (Marisa Tomei) legde vorige film het loodje. Toch hoeft dat niet het einde van haar te betekenen. Er is immers een Spiderverse, wat betekent dat er nog ontzettend veel Tante Mays zijn.

Knokken met Kingpin

Er zijn verschillende geruchten te vinden over Spider-Man 4. Zo deelde een insider van Marvel dat de volgende Spideyfilm twee grote Marvel-personages zal bevatten. Een daarvan is Daredevil (Charlie Cox) en de andere is Ant-Man (Paul Rudd). Over welke schurk het leven van Peter Parker zuur zal maken wordt ook volop gespeculeerd. Marvel-insider Alex Perez deelde details online over de schurk Kingpin (Vincent D’Onofrio).  Het is de eerste dat we deze slechterik op het witte doek zien, nadat we ‘m al zijn tegengekomen in de Spider-Man games en in Spider-Man: Into The Spider-Verse.

In Spider-Man 4 zou Kingpin de burgemeester van New York worden, wat de nodige moeilijkheden met zich meebrengt, aldus de Marvel-insider. Vandaar dat Daredevil verwacht wordt, want een badguy aan de macht maakt een Spider-man/Daredevil verbond des te logischer.

Civil-War Vibes bij de Marvel-film

Daar zal het niet bij blijven, zegt een andere insider. De nieuwe Spider-Man zal Captain America: Civil-War vibes met zich meebrengen, deelt Cryptic HD Quality op X. Een flinke knokpartij tussen een heel ensemble aan helden en schurken zou dus ook nog kunnen. In een andere tweet somt Cryptic zelfs een hele mogelijke cast op, waaronder Kate Bishop (Hailee Steinfeld), Jessica Jones (Krysten Ritter) en Echo (Alaqua Cox). Die laatste zou ook logisch zijn, aangezien in de komende weken de Marvel-serie Echo op Disney+ zal verschijnen. De serie zal ingaan op het ontstaan van deze superheld, inclusief de gebeurtenissen van Hawkeye, waar we ook de introductie van Kingpin aan de MCU te danken hebben.

Als we de postcredits scènes, waar de Marvel-films toch wel een beetje om bekend staan, mogen geloven ligt er nog een andere knokpartij in het verschiet. De postcredits van Spider-Man: No Way Home sluit aan op die van Venom: Let There Be Carnage, waarin we Eddie Brock (Tom Hardy) zien verschijnen in het universum van Peter Parker. Het is een strijd die we al regelmatig in de spidergeschiedenis hebben gezien. Toch zijn we wel benieuwd hoe Tom Holland en Tom Hardy elkaar in de haren vliegen.

Hoewel het nog allemaal gissen en gokken is, belooft Spider-Man 4 er eentje voor de geschiedenis boeken te worden. Het kan echter nog een tijdje duren voordat we de Marvel-film te zien krijgen. De eerstvolgende Spider-Man-film die zal verschijnen, is hoogstwaarschijnlijk het vervolg op Spider-Man: Across the Spider-Verse, waar we Miles Morales ons met een heuse cliffhanger achterliet.

Waarom we volgens Marvel helden als Spider-Man nooit zat zullen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen