Snoer aandachtvragend Instagram de mond met deze instelling

Apps Sabine Schults 5 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Instagram stoort je te pas en te onpas met meldingen over likes, reacties en gebruikers die voor het eerst in lange tijd weer iets gepost hebben. Ontzettend irritant, maar gelukkig is er wat te doen aan het aandachtvragend gedrag van het sociale medium.

Er zijn meerdere wegen naar Rome, maar ook meerdere manieren om Instagram tot stilte te brengen. Je kunt je account bijvoorbeeld tijdelijk deactiveren of volledig verwijderen, maar dat zijn redelijk drastische maatregelen. We vertellen je hieronder over een veel handigere instelling.

Stille modus

In onder andere de Verenigde Staten kunnen gebruikers sinds kort aan de slag met een stille modus, waarbij je op zelf ingestelde tijden geen meldingen meer ontvangt. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens werkuren of juist vlak voor het naar bed gaan ongestoord van de rust genieten, zonder overladen te worden met Instagram-notificaties.

Op dit moment is deze stille functie niet beschikbaar in de Benelux. Volgens moederbedrijf Meta komt de functie op een later moment wel naar andere landen, maar het is niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren. Ook is niet zeker of ons kleine landje onder de gelukkigen valt. Er is echter een manier waarop je toch al een beetje gebruik kunt maken van een soort stille modus.

Clubhouse Facebook
Clubhouse naast Instagram en andere apps (Afbeelding: Unsplash / William Krause)

Zo snoer je Instagram de mond

Om ervoor te zorgen dat Instagram je niet continu lastigvalt, kun je de pushmeldingen van de app tijdelijk uitzetten. Zo blijf je de app gebruiken zoals je gewend bent, minus de afleidingen. Op deze manier blijf je bovendien ook gewoon meldingen van andere apps ontvangen.

Ga naar de Instellingen via de drie horizontale streepjes op je profiel. Tik op Meldingen en schakel de slider naast Alles pauzeren in. Je krijgt nu een keuze voorgeschoteld uit 15 minuten, 1 uur, 2 uur, 4 uur of 8 uur. Het is een simpele manier om de app de mond te snoeren tijdens een belangrijke vergadering, je volledige werkdag of vlak voordat je naar bed gaat.

Instagram gehackt? Zo los je dat razendsnel en gemakkelijk op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen