Sonos Controller voor Mac en Windows eindelijk vernieuwd

Apple rmens 10 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Het heeft even mogen duren, maar Sonos heeft een compleet nieuwe versie van de Sonos Controller-app voor macOS en Windows uitgebracht. Gebruikers van macOS Mojave zullen blij zijn dat de nieuwe versie. De Controller-app voor macOS netjes is nu aangepast aan de huidige Mac-interface. Ook past de interface perfect in de donkere modus van het besturingssysteem.

De Sonos Controller voor macOS en Windows was altijd een beetje achtergebleven kindje. De app functioneerde nog wel, maar had een uiterlijk dat aan iOS 6 en Windows XP deed denken. De nieuwe versie ziet er een stuk strakker uit. Iedereen die de iOS- en Android-apps van Sonos kent, zal met de nieuwe app voor de Mac en PC prima uit de voeten kunnen.

Nieuwe functies Sonos Controller

De update brengt ook een aantal nieuwe functies naar de desktop. Zo is er ondersteuning voor de aankomende Sonos Amp en is het mogelijk om het volume in bepaalde kamers te beperken. Op die manier kun je ervoor zorgen dat vrienden of gasten niet per ongeluk (of bewust …) een discotheek van je huis maken.

Sonos Desktop Controller
Klik/tap voor groter.

Maar ook nieuwe beperkingen

Er is echter niet alleen maar goed nieuws. De nieuwe versie van de desktop-app heeft namelijk ook een aantal ernstige functionele beperkingen. Zo is het niet meer mogelijk om een nieuwe speaker via de desktop toe te voegen of apparaten tussen kamers te verplaatsen. Ook andere instellingen, zoals het maken van een stereopaar en opties van de lijn-ingang aanpassen, zijn verdwenen uit de desktop-app. De netwerkinstellingen zijn ook niet langer vanaf de Mac of PC aan te passen. Dit soort aanpassingen dien je voortaan via de iOS- of Android-app te doen.

Sonos rechtvaardigt deze maatregel door te stellen dat de overgrote meerderheid van de gebruikers mobiele apparaten bezit. De desktop-app krijgt daarom de focus op het afspelen van muziek. Dit argument is echter in tegenspraak met het feit dat je nog steeds alleen vanaf de desktop mappen met muziek op je harde schijf of netwerk aan je speakers toe kunt voegen.

  • Sonos Desktop Controller is een gratis download (Mac | Windows)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen