Veelbesproken nieuwe Sonos-app biedt verbeteringen, maar is het genoeg?

Apps Jeroen Kraak 15 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

De lancering van de Sonos-app zorgde voor veel tumult omdat een aantal functies niet goed werkten. Het bedrijf heeft nu een verbeterde versie uitgebracht.

De vernieuwde Sonos-app moest zorgen voor een overzichtelijkere en gemakkelijkere app. Maar in plaats daarvan klagen veel gebruikers over de app. Geliefde functies zijn verdwenen en niet alles werkt zoals het hoort.

Sonos heeft daarom een Ask Me Anything-evenement gehouden, een update uitgebracht en een aantal nieuwe functies aangekondigd. Maar is dat genoeg?

Verbeteringen van de Sonos-app

Sonos heeft een aantal verbeteringen aangekondigd voor de nieuwe app. Daarnaast zijn een aantal problemen verholpen en kondigt het ook een aantal toekomstige verbeteringen aan.

Misschien wel de belangrijkste toevoeging aan de nieuwe Sonos-app is de herinvoering van alarmen. Je kunt ze nu toevoegen en bewerken. Een snooze-functie moet later volgen.

Nieuwe Sonos-app doet precies wat Spotify en Apple Music nalaten
Het overzicht. (Afbeelding: Sonos)

Daarnaast kunnen iPhone-gebruikers VoiceOver gebruiken om de app te bedienen. Er moeten nog meer verbeteringen komen aan de toegankelijkheid van de app.

Ook zijn verschillende problemen verholpen, zoals die bij het software-updatescherm en netwerkkrachten. Ook zouden de algehele prestaties verbeterd zijn.

Ook zijn er een aantal updates in de pijplijn. Vanaf juni kun je muziek toevoegen aan de wachtrij, gebruikmaken van een sleep timer, een zoekfunctie voor de lokale muziekbibliotheek en worden de wifi-instellingen geüpdatet.

Is het genoeg?

Om in Sonos-termen te blijven: de verbeteringen klinken als muziek in de oren, maar is het genoeg? Het vertrouwen bij de Sonos-gebruikers heeft een flinke knauw gekregen. Waarom moest die nieuwe app zo snel worden gelanceerd?

Waarom Sonos-gebruikers niet tevreden zijn met die nieuwe app
(Afbeelding: Sonos)

Hoewel alles lijkt te wijzen op de lancering van de nieuwe Sonos-koptelefoon, ligt het volgens Sonos toch echt wat anders. Het liet tijdens een Ask Me Anything met gebruikers weten dat dit het juiste moment was.

Volgens het bedrijf zorgt de vernieuwde thuisfeed ervoor dat de nuttigste inhoud en bedieningselementen binnen handbereik worden geplaatst, wat voor soepelere systeemprestaties moet zorgen.

Het bedrijf kwam naar eigen zeggen te laat achter een fout bij het instellen van alarmen in de nieuwe app en besloot het daarom bij de lancering daarvan eruit te halen.

“Op de ochtend van de lancering ontdekten we een gegevenscorruptiefout. Die kon ervoor zorgen dat er alarmen afgaan in de verkeerde kamer, op het verkeerde volume en met de verkeerde inhoud. We hebben toen besloten om de functie uit te schakelen.” Nu is die bug dus wel weer toegevoegd.

Toch is het niet de manier hoe Sonos toekomstige updates ziet. “We hebben een nieuwe app gebouwd om onafhankelijk van de luidsprekerfirmware te kunnen updaten. Naarmate we verdergaan, kun je van ons verwachten dat we nieuwe functies uitbrengen met kleinere, minder ingrijpende updates.

De nieuwe (of oude versie) van de Sonos-app installeren

Als je ontevreden bent, is het mogelijk om een eerdere versie van de Sonos-app te installeren. Althans, voor Android, want voor iOS is dit niet mogelijk. Toch raadt Sonos af om dit te doen. Volgens het bedrijf kan het problemen veroorzaken, wellicht zelfs meer dan de huidige app.

Je kunt de verbeteringen aan de vernieuwde Sonos-app krijgen door de meest recente versie van de software te installeren. Hiervoor ga je naar de App Store of Google Play Store en zoek je de Sonos-app op. Vanaf hier kun je hem bijwerken als er op je smartphone nog niet de nieuwste versie staat.

Sonos Ray krijgt concurrentie van HomePod als het aan dit Apple-patent ligt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen