CES 2021: de elektrische auto van Sony officieel de weg op

Elektrische auto's Mark Hofman 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony wist tijdens CES 2020 zonder twijfel de show te stelen met een elektrische auto. Niet alleen vanwege het feit dat de komst ervan een grote verrassing was, maar ook zeker omdat de auto er superstrak uitzag. Op CES 2021 lijkt het prototype meer realiteit te worden.

Tijdens een persconferentie maakt Sony bekend dat de ontwikkeling van het volledig functionele prototype in december 2020 is afgerond. De Sony Vision-S, zoals de auto heet, is officieel de weg opgegaan en zal nu verder ontwikkeld worden.

Sony Vision-S officieel de weg op

De Sony Vision-S was op CES 202 een gigantische stunt die dusdanig succesvol was dat het Japanse bedrijf de boel moest overwegen. Tijdens de beurs van vorig jaar werd duidelijk dat het om een concept car ging en dat er op dit moment geen plannen waren om het voertuig op de markt te brengen. Dat de ontwikkeling van het prototype in december 2020 is afgerond en zelfs al de weg op is geweest, zegt veel over hoe de plannen er op dit moment voor staan. De Vision-S is van concept car naar een daadwerkelijk voertuig gegaan en zal in het komende jaar doorontwikkeld worden.

Sony laat tijdens CES 2021 weten dat de elektrische auto het komende jaar vaker op de weg te vinden zal zijn. Het Japanse bedrijf blijft sleutelen aan het voertuig en zal deze dus ook blijven testen op de weg. Dit gebeurde eerder al in Oostenrijk en dat zag er als volgt uit:

Meer CES 2021

De CES 2021 is losgebarsten en dat betekend dat we ons weer volop kunnen vermaken op de grootste technologie-beurs ter wereld. Alhoewel, digital dan dit keer. Waar we vorig jaar konden genieten in Las Vegas moeten we het dit keer vanuit ons huis in Nederland doen. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet van kunnen genieten.

Benieuwd wat CES 2021 allemaal te bieden heeft? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen