Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S21 krijgt mogelijk indrukwekkende vingerafdrukscanner

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S21 mag rekenen op een grotere en sneller vingerafdrukscanner van de bekende fabrikant Qualcomm. Die fabrikant laat weten dat de nieuwe ultrasonische vingerafdrukscanner, 3D Sonic Sensor Gen 2, ‘vroeg in 2021’ verwacht wordt in moderne smartphones.

Eén van de eerste high-end smartphones die we in 2021 mogen verwachten is de Samsung Galaxy S21. Aangezien Qualcomm niet specificeert om welke smartphones het precies gaat, leeft nu de gedachte dat dit de smartphonelijn is die als eerste ons laat kennismaken met de nieuwe ultrasonische vingerafdrukscanner. De aankondiging van de S21 vindt plaats op 14 januari aanstaande, dus op bevestiging hoeven we niet lang te wachten. Verder is het zo dat Samsung een grote klant is van Qualcomm, aangezien het bedrijf ook voor de S10, Note 10, S20 en Note 20 leunde op de vingerafdrukscanners van het Amerikaanse bedrijf.

Samsung Galaxy S21 krijgt mogelijk deze vingerafdrukscanner

Wat kunnen we precies verwachten van de nieuwe ultrasonische vingerafdrukscanner? De 3D Sonic Sensor Gen 2 heeft niet alleen een snellere processor, ook is het scangebied veel groter. De processor zorgt ervoor dat we telefoons en tablets tot vijftig procent sneller ontgrendelen, terwijl dat scangebied nu een omvang heeft van 8 bij 8 millimeter. Bij de voorganger was dit nog 4 bij 9 millimeter. Dat is dus een vergroting van 77 procent. Dat betekent dat je dus meer ruimte hebt om je vinger op kwijt te kunnen, terwijl de scanner beter in staat is meer data te scannen. Dat moet tevens een veiligere ervaring opleveren.

Qualcomm-scanner
Data Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2 (Afbeelding: Qualcomm)

Het kan nog groter

Dit is technisch gezien de derde versie van de ultrasonische vingerafdrukscanner die Qualcomm uitbrengt. In 2019 verscheen namelijk ook de 3D Sonic Sensor Max. Destijds werd er niet gesproken van een opvolger, aangezien er geen snelheidsverbeteringen doorgevoerd werden. Wel is het scangebied gigantisch, namelijk 20 bij 30 millimeter. Zo groot is het scangebied straks dus niet voor de aankomende Samsung Galaxy S21-lijn, maar de verhoging in de snelheid moet dat goedmaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!