Sony geeft een noise cancelling antwoord op Apple’s AirPods

Apple rmens 9 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoe magisch ze ook zijn, Apple’s AirPods zijn nog niet perfect. Het gebrek aan ruisonderdrukking (noise cancelling) zorgt er in drukke omgevingen voor dat je het volume flink moet opvoeren. Sony komt nu met een volledig draadloos antwoord op Apple’s AirPods, compleet met ruisonderdrukking. Maak kennis met de Sony WF-1000XM3.

Achter deze cryptische productnaam zitten twee compacte in-ear oortjes met Bluetooth 5. Je krijgt er ook een doosje bij om ze in op te laden en op te bergen. Voor noise cancelling gebruiken de oortjes een nieuwe chip en twee microfoons. Dit biedt “de beste ruisonderdrukking op de markt”, belooft Sony.

Sony WF-1000XM3 met HD Noise Cancelling

De nieuwe chip is ook zuiniger, wat goed is, want je kunt tot zes uur muziek of podcasts luisteren met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Zet je noise cancelling uit? Dan gaat de Sony WF-1000XM3 zelfs acht uur mee. De behuizing, die niet compatibel is met de Qi-standaard, biedt maximaal drie extra volledige ladingen. Daarnaast is 10 minuten opladen genoeg voor 90 minuten accuduur.

Ter vergelijking: AirPods gaan vijf uur mee zonder opladen, maar bieden natuurlijk geen actieve ruisonderdrukking. Een langere accuduur en noise cancelling is een prima prestatie. Er blijkt echter ook een noemenswaardig minpuntje aan de WF-1000XM3 te zitten. Ze blijken namelijk nauwelijks bestand te zijn tegen water – of zelfs zweet. Met name dat laatste is erg vervelend voor hardlopers. Of eigenlijk iedereen die van plan was om de oordopjes op een warme dag te dragen.

Sony noise cancelling airpods
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Sony)

Er zijn geen mechanische knoppen, maar door je vinger op het touchpad van het linker oortje te plaatsen, activeer je de “Quick Attention” -modus die achtergrondgeluid tijdelijk toelaat. Andere functies zijn onderbreken en hervatten van afspelen wanneer je een oortje uit doet. Google Assistent wordt ondersteund, maar Siri niet.

Nieuwe AirPods?

Volgens de algemeen goed geïnformeerde journalist Mark Gurman werkt Apple aan AirPods met een actief ruisonderdrukkingssysteem (ze zijn naar verluidt ook waterbestendig). Deze generatie zou voor het einde van dit jaar zijn gepland, maar nadat Apple de AirPods 2 later dan verwacht lanceerde, is het de vraag of de release niet tot volgend jaar zal worden uitgesteld.

  • De Sony WF-1000XM3 is als pre-order in zwart en zilver verkrijgbaar voor € 250. Dat is € 30 meer dan de AirPods 2 met draadloze oplader. De release staat gepland op 5 augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen