Samsung Galaxy A80 videoreview: innovatie kent zijn prijs

Tech Dominick Vietor 9 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Samsung’s A-serie is vernieuwd en meer dan ooit gericht op innovatie. Het nieuwe topmodel in de lijn, de Samsung Galaxy A80, bewijst dat wel. In deze Samsung Galaxy A80 videoreview vertellen we je of hij zijn ietwat hoge prijskaartje waard is.

Gloednieuw ontwerp

De tijd dat innovaties aan Samsung’s S- of Note-lijn voorbehouden waren is voorbij. Als eerste Samsung-telefoon heeft de Galaxy A80 namelijk een volledig notchloos scherm. Of, zoals Samsung het zelf noemt, een New Infinity Display. Om dat voor elkaar te krijgen heeft Samsung de selfiecamera geschrapt. Doordat de achteracamera uitschuift en omklapt, kun je tóch je selfies maken met dit toestel.

Zo’n schuifmechanisme komt wel met een nadeel: het maakt de Galaxy A80 behoorlijk lomp en zwaar. Bestendigheid tegen water zit er vanwege het mechanisme bij deze smartphone ook niet in. Maar goed; het scherm is volledig randloos en de smartphone ziet er lekker strak uit. Dat is zeker ook wat waard.

Samsung Galaxy A80 review
(Afbeelding: WANT / Mark Hofman)

Samsung Galaxy A80: stevige middenklasser

Los van zijn bijzondere ontwerp, is de Samsung Galaxy A80 vooral een stevige middenklasser. Zo heeft hij een 48-megapixelcamera, een forse 37000mAh-batterij en een achtkernige net-niet-top-chipset. De Qualcomm Snapdragon 730, om precies te zijn. Ruim voldoende om voor een fijne werking te zorgen.

De Galaxy A80 is dus een prettig toestel met een paar mooie functies. Tegelijk kunnen we er niet omheen dat hij op het moment ongeveer net zoveel kost als een Galaxy S10. Dat Samsung’s huidige vlaggenschip op veel vlakken beter is dan deze premium middenklasser, mag geen grote verrassing zijn.

Check de volledige videoreview van de Samsung Galaxy A80 hieronder. Lees je liever? Dan kun je ook terecht in onze geschreven review van het toestel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen