Samsung Galaxy S10 (Plus) review: ideale reisgenoot

Tech Dominick Vietor 24 mrt 2019
Leestijd: 18 minuten

Introductie

De Samsung Galaxy S10 (Plus) is het hoogtepunt van tien jaar ontwikkeling in de Galaxy S-lijn. De S10 is in ieder geval de populairste smartphone in Androidland, maar is het ook de beste? Ik nam de Samsung Galaxy S10 Plus mee naar India om daar achter te komen. Je leest er alles over in deze Samsung Galaxy S10 Plus review.

Galaxy S10 familie

Voor het eerst bracht Samsung niet twee, maar drie Galaxy S-toestellen uit. De Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. Een heuse familie dus. Hoewel deze review gebaseerd is op de Samsung Galaxy S10 Plus, gaat hij ook over de gewone S10: die toestellen zijn bijna hetzelfde. Op de vlakken waar ze van elkaar verschillen, is dat aangegeven in de review. Het grootste verschil tussen de twee is simpelweg het formaat. De S10 meet 6,1 inch; de S10 Plus meet 6,4 inch.

De Samsung Galaxy S10e is de kleinste van de familie, en is duidelijk een ander toestel. Hij heeft bijvoorbeeld in tegenstelling tot zijn grote broers een plat scherm en mist een camera. Voor meer info over de Galaxy S10e kun je terecht in de preview die ik daar eerder over schreef.

Samsung Galaxy S10 preview familie
De Samsung Galaxy S10-familie bij elkaar (vlnr: Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10 Plus) (Bron: Dominick Vietor / WANT)

Stevige vernieuwingen

Net als Apple, houdt Samsung een vast patroon aan voor zijn topsmartphones. Iedere twee jaar is er een grote update; het jaar erna volgt vooral een interne verbetering. Dat het tweede lustrum van de Galaxy S-serie zo’n grote update verdient, dat moge duidelijk zijn. De Samsung Galaxy S10 heeft een aantal stevige verbeteringen gekregen tegenover de Galaxy S9.

De meest in het oog springende is het nieuwe ontwerp. Dat is een duidelijke evolutie van het bekende Samsungontwerp, maar dan wel met een veel modernere uitstraling. Dat komt omdat het scherm verder de hoeken in getrokken is en de vingerafdrukscanner verdwenen is. Nog een belangrijke update: de camera. Op de achterkant van de S10 en S10 Plus prijken drie lenzen, die erg veel flexibiliteit bieden.

Natuurlijk is er ook een hele rits kleinere updates, waar je op de volgende pagina’s van deze review meer over leest. Maar eerst is het tijd voor onze Samsung Galaxy S10 Plus videoreview, waarin je het toestel in actie ziet in het kleurrijke India.

Lees verder via de knop volgende onder de video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen