Samsung Galaxy S10 (Plus) review: ideale reisgenoot

Tech Dominick Vietor 24 mrt 2019
Leestijd: 18 minuten

Prachtig scherm

Dat Samsung’s topsmartphone een prachtig scherm heeft, dat is vast geen verrassing. Dat Samsung het scherm nóg wat beter heeft gemaakt dan bij zijn voorgangers, is wel bijzonder. Kortgezegd: de Galaxy S10 (Plus) heeft het beste scherm wat je in een smartphone kunt krijgen.

Verbeterde kleurweergave

Samsung noemt het scherm van de S10 een Dynamic AMOLED-scherm. Waar dat precies op slaat is me niet helemaal duidelijk. Wat ik wel weet, is dat de kleuren tegenover zijn voorgangers wat verbeterd zijn. Je kunt kiezen tussen twee standen: natuurlijk of levendig. Die eerste zorgt voor een erg natuurlijke weergave, maar is in mijn ogen een beetje saai. De tweede geeft kleuren spetterend weer, maar is niet over the top. Een prima middenweg wat mij betreft.

Ook mooi: de piekhelderheid van het scherm is wat vooruit gegaan. Naar 1200 nits, om precies te zijn. Bovendien is de minimale helderheid erg laag. Daardoor is de S10 (Plus) in alle omstandigheden goed te gebruiken. Of het nou in de felle Indiase zon is, of in een donkere hostelkamer waar je geen anderen wilt storen; het scherm past zich prima aan. Dat komt goed van pas als je de S10 Plus zoals ik als reisbuddy gebruikt, maar is natuurlijk ook in de Nederlandse zomer erg handig.

Series kijken als nooit tevoren

Het scherm van de Galaxy S10 (Plus) heeft een hoge quad HD+-resolutie en is HDR10+-gecertificeerd. Daardoor is het toestel ideaal om series of films op te kijken. Het grote scherm helpt daar natuurlijk ook bij. Wat dat betreft is vooral de Galaxy S10 Plus met zijn 6,4-inch scherm een goede serieverslinder, maar ook de 6,1 inch van de gewone S10 mag er zijn.

HDR-gecertificeerde smartphones zijn er wel meer, maar HDR10+ is nieuw. Wat het verschil daartussen precies is, is me overigens niet helemaal duidelijk. Wat me wel duidelijk is, is dat bijvoorbeeld Netflix kijken op de S10 Plus erg mooie beelden oplevert. De rijke highlights en schaduwen waar HDR-beeld om bekend staat zijn duidelijk aanwezig als je de goede content kijkt. Dat maakt zo’n Indiase nachtbus toch een stuk draaglijker.

Samsung Galaxy S10 Plus review audiojack

Wat trouwens ook meehelpt, is dat de Galaxy S10 Plus op audiogebied goed uitgerust is. Hij heeft stereospeakers die goed klinken én is als een van de weinige high-end smartphones nog uitgerust met een audiojack. Ook handig: je kunt twee audio naar twee bluetooth-apparaten tegelijk streamen. Kun je mooi samen genieten van een serie op het mooie scherm van de S10 Plus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen