Samsung Galaxy S10 (Plus) review: ideale reisgenoot

Tech Dominick Vietor 24 mrt 2019
Leestijd: 18 minuten

Conclusie: langverwachte upgrade

Na de Galaxy S10 Plus uitvoerig gebruikt te hebben voor deze Samsung Galaxy S10 Plus review is de conclusie duidelijk: Samsung heeft een erg goed paar smartphones neergezet. De Samsung Galaxy S10-serie blijft trouw aan de Galaxy-genen en zet tegelijk een duidelijke stap vooruit. De driedubbele camera, het veel grotere Infinity O-display, de verbeterde software en de sterkere batterij zijn grote voordelen tegenover de Galaxy S9-serie.

Samsung Galaxy S10 Plus review design

Tegelijk kun je je afvragen of deze smartphone zóveel geld waard is. Dat is een vraag die ik mezelf tegenwoordig bij elke topsmartphone stel. Tegenwoordig worden kwaliteitsverschillen tussen smartphones steeds kleiner terwijl de prijsverschillen oplopen. Met €849 voor de S10 en €975 voor de S10 Plus, is dit duo bijna twee keer zo duur als de €499 kostende Xiaomi Mi 9. Terwijl die in de basis veel van de S10-serie weg heeft.

Als je het beste van het beste wilt hebben, dan is dat tegenwoordig helaas de prijs die je moet betalen. Fabrikanten als Apple, Huawei en Sony vragen vergelijkbare bedragen. Áls je in die prijscategorie shopt, stellen de S10 en S10 Plus zeker niet teleur. Natuurlijk zijn er kleine nadelen als het gebrek aan supersnelladen en de niet optimale biometrische beveiliging. Die worden echter met gemak overschaduwd door de vele pluspunten van deze smartphones.

Samsung Galaxy S10 Plus review design

Alleen die prijs blijft een heikel punt. Wat dat betreft zou ik je sowieso de gewone S10 aanraden: de S10 Plus bied – tenzij je echt een groter scherm wilt – niet genoeg meerwaarde om het prijsverschil te rechtvaardigen. Even wachten kan ook helpen: Samsung kennende zal de prijs van zijn topsmartphones de komende maanden stevig dalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen