Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Games 28 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Sony tilt PlayStation 5 dan toch naar een hoger niveau

Sony heeft geluisterd naar haar gebruikers. Het brengt nu een veelgevraagde functie naar de PlayStation 5.

Het is natuurlijk heerlijk gamen op de PlayStation als je een 4K-televisie hebt. Je krijg je games in een prachtige resolutie en als het meezit ook nog eens met een snelheid van 120Hz. Gamers die gebruikmaken van monitoren hebben echter een groot probleem. Dat lijkt in de nieuwste beta te zijn opgelost.

1440p op je PlayStation 5

Tegenwoordig is de standaard bij veel televisies 4K. Sommigen hebben zelfs een exemplaar dat zelfs 8K heeft te bieden. Beide formats ondersteunt de PlayStation 5, maar met één resolutie deed het nog niet veel. En dat is er juist eentje die veel gebruikt wordt door fanatieke games met monitoren. Zij hebben een resolutie van 1440p, wat zich tussen Full HD en 4k bevindt. In de nieuwste beta wordt die 1440p eindelijk ondersteunt.

Mensen die gebruikmaken van de nieuwe betaversie van de PlayStation 5-software zien nu een 1440p HDMI video-output tussen de opties staan bij de beeldinstellingen. Er zit nog wel een maar aan. Want hoewel deze resolutie wordt aangeboden, moeten games deze ook nog ondersteunen. Dit is per spel verschillend.

PS5 PlayStation 5 Xbox Game pass
PlayStation 5 (Afbeelding: Kerde Severin / Unsplash)

Meer updates

Maar niet alleen 1440p ondersteuning wordt tijdens de beta uitgerold. In de nieuwe versie is het nu ook mogelijk om gamelijsten te maken in je PlayStation 5-bibliotheek. Zo kun je games nog makkelijker organiseren en dus weer terugvinden. Handig natuurlijk als je veel digitale spellen hebt. In totaal is het mogelijk om 15 gamelijsten te creëren waarin elk 100 games kunnen.

Daarnaast zijn er ook wat kleinere nieuwe functies te vinden. Zo staat de progressie van spelers nu bovenaan in de game hub. Daarnaast kunnen ze partymembers vragen om hun scherm te delen zodat ze naar hen kunnen kijken als ze aan het spelen zijn. Er zijn nog wat kleinere functies bijgekomen. Die vind je in de blog van de maker van de PlayStation 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!