Samsung beschermt je op deze manier tegen nieuwsgierige reparateurs

Smartphones Jeroen Kraak 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is natuurlijk nooit fijn om je telefoon weg te brengen voor reparatie. Gelukkig laat Samsung het nu iets fijner verlopen.

Je baalt natuurlijk flink als je Samsung Galaxy kapot is. Een barst in het scherm of een slechte batterij, je zal het toch een keertje moeten vervangen. Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar het is goed te begrijpen dat je het liever overlaat aan een professional.

Snuffelende reparateurs

Toch heeft dat natuurlijk ook weer een nadeel. Het voelt natuurlijk niet fijn om je telefoon zomaar over te dragen aan een vreemde. Op jouw smartphone heb je natuurlijk allerlei persoonlijke dingen staan zoals foto’s en berichten. Je wil dan niet dat een onbekende daarin zit te snuffelen, zelfs niet als diegene jouw toestel repareert. Gelukkig heeft Samsung daar nu een oplossing voor gevonden.

Samsung komt namelijk met een speciale Repair Mode. Helaas is het op dit moment alleen nog voor de Galaxy S21-serie in Zuid-Korea. Het bedrijf heeft echter wel plannen om deze modus snel naar andere landen en toestellen te brengen, meldt Sammobile. Hoe lang dat duurt, is nog niet bekend.

Samsung Repair Mode
Zo ziet het eruit in het Koreaans. (Afbeelding: Samsung)

Zo werkt de Repair Mode van Samsung

Als de modus ook naar Nederland komt, kun je deze makkelijk vinden. Hiervoor moet je naar instellingen en vervolgens naar batterij. Als je daar de optie selecteert, wordt je telefoon gereboot. Daarna kan niemand meer toegang krijgen tot jouw persoonlijke data. Om weer uit de Repair Mode te komen, zal je net zoals bij het activeren weer moeten rebooten. Daarna moet je jouw Samsung weer openen met jouw vingerafdruk of toegangscode.

Met de Repair Mode aan is de toegang tot foto’s, video’s, chats en accounts volledig geblokkeerd. In de modus is het alleen mogelijk om standaard-apps te openen. Met de nieuwe modus hoef je jezelf dus helemaal geen zorgen meer te maken over jouw gegevens op je Samsung. Dat geeft wel een gerust gevoel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen