Sony maakt einde aan irritatie van menig PlayStation 5-gebruiker

Games Jeroen Kraak 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 is een geweldige console, maar toch zijn er een aantal kleine irritaties. Sony maakt nu een einde aan een daarvan en voegt handige functies toe.

Je PlayStation 5 heeft een aanzienlijke software-update gekregen van Sony. Hierdoor werkt alles weer net wat beter. Er zijn een aantal nieuwe functies en een grote kleine irritatie van de PS5 is verholpen.

Verwijdering van geluid en toevoegingen aan de PlayStation 5

Laten we beginnen bij het begin. Letterlijk dit keer, want zodra je de PlayStation 5 aanzet, hoor je een pieptoon en krijg je een waarschuwing voor mensen die last hebben van epilepsie. Die pieptoon kun je uitzetten nadat je de console hebt bijgewerkt, maar helaas kun je de epilepsiewaarschuwing niet uitschakelen.

Tot zover de irritaties, tijd voor de handige updates. Vanaf nu ondersteunt je PlayStation 5 Dolby Atmos. Dit komt in de vorm van Sony’s eigen 3D Audio-implementatie. Dat betekent dat het geluid heerlijk uit de soundbar komt. Ook apps zoals Netflix kunnen hiervan profiteren.

Verbeterde ondersteuning

Daarnaast kun je nu ook een tweede PlayStation 5-controller gebruiken ter ondersteuning van de eerste. Zo kan een vriend of familielid je bijvoorbeeld helpen tijdens een game door een bepaald onderdeel te besturen. De twee controllers werken dan samen als één controller, wat iets anders is dan multiplayer.

Over andere spelers gesproken, ook online wordt het makkelijker. Je kunt nu spelers uitnodigen voor een besloten party zonder ze aan een groep toe te voegen. Ook wordt het nu mogelijk om een uitnodiging voor een party naar een groep mensen te sturen, in plaats van één speler tegelijk te selecteren.

PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en voor deze moet je oppassen)
Gamen! (Afbeelding: Reet Talreja / Unsplash)

Gemakkelijker spelen

Via Remote Play kun je nu op nog meer plaatsen je PlayStation 5-games spelen. Sony gaat namelijk ook Android TV OS 12-apparaten ondersteunen, waaronder de Chromecast met Google TV (4K). De app zal daar verschijnen, zodat je op die apparaten geen oude PlayStation hoeft aan te sluiten.

Sony past ook het uiterlijk van het PlayStation 5-menu enigszins aan. Je kunt nu haptische feedback inschakelen wanneer je door het menu navigeert. Maar het wordt ook eenvoudiger om de PS5 met spraak te bedienen. Met “Hey PlayStation, help” kun je gemakkelijk ondersteuningspagina’s vinden. Als je vraagt wat er nieuw is, krijg je informatie over nieuwe functies.

Nintendo Switch of toch een Wii U: wat is de PlayStation Portal precies?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen