Sony’s Xbox Game Pass lijkt het net niet te worden

Games Jelle van Es 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De beste deal in gaming is momenteel zonder twijfel Xbox Game Pass. Met zo’n actief abonnement krijg je toegang tot een grote bibliotheek aan games op verschillende platformen. Sony ziet dat succes ook en lijkt een tijdje te werken aan een antwoord.

En dat antwoord op de Xbox Game Pass zou deze week gaan komen. Al lange tijd wordt het project intern Spartacus genoemd. En volgens Bloomberg zouden die plannen deze week onthuld worden. Maar of Sony daarmee gaat scoren, dat is nog de vraag.

Sony’s antwoord op Xbox Game Pass

Xbox Game Pass heeft het grote voordeel dat je op dit momenteel de nieuwe games vanaf Microsoft vanaf dag één kunt spelen met zo’n actief abonnement. De laatste maanden kreeg je zo Forza Horizon 5 en Halo Infinite vanaf dag één in je catalogus. Daarnaast kun je het dus op meerdere platformen spelen. Naast de Xbox Series X is het mogelijk om games te streamen op je iPhone en iPad. Dat streamen kan tegenwoordig ook op de Xbox One. En ook op de pc kun je profiteren van de service. Als we dan afgaan op wat Sony volgens Bloomberg gaat doen, dan lijkt het het net niet te worden.

Xbox Game Pass maart
De games van maart (Afbeelding: Microsoft)

Zoals het er nu naar uitziet wordt Sony’s antwoord op Xbox Game Pass vooral een combinatie tussen PlayStation Plus en PlayStation Now. Met een abonnement op Spartacus heb je op die manier de mogelijkheid om je games online te spelen en heb je een bibliotheek met games. Maar de nieuwste games zijn niet vanaf dag één beschikbaar. De grote releases krijg je er niet gelijk op. Als voorbeeld noemt men God of War Ragnarok. Dat zal geen Day One-release voor het platform worden. Wel zullen games iets sneller op het platform uitgebracht worden. Nu zien we vaak games die echt oud zijn op PlayStation Now.

Verdere beperkingen

Andere beperkingen ten op zichte van Xbox Game Pass zou neerkomen op het platform. Streamen naar andere apparaten dan de PlayStation 4 en 5 gaat waarschijnlijk niet mogelijk worden. Dan is het alleen te hopen dat Sony qua prijs wat scherper gaat zijn, zodat je er bijvoorbeeld hetzelfde voor betaalt als dat je nu doet voor PlayStation Plus. Alleen in dat geval lijkt het goed nieuws te worden.

Sony lijkt al bezig te zijn met opvolger van de PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen