Space Jam: A New Legacy reviews komen binnen en zijn behoorlijk pijnlijk

Films & Series Jeroen Kraak 15 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Na jaren komt er eindelijk een nieuwe Space Jam film. In LeBron James heeft Michael Jordan eindelijk een opvolger. Is de film het kijken waard?

Wie terugdenkt aan de jaren ’90, komt waarschijnlijk ook bij Space Jam terecht. De film met de Looney Tunes en Michael Jordan is nog steeds een klassieker. Aan LeBron James en de filmmakers de taak doen die haast onmogelijk lijkt: in de voetsporen treden van Jordan en iets legendarisch neerzetten.

Een nieuwe Space Jam

Space Jam: A New Legacy gaat natuurlijk over LeBron James. Zij zoon wordt ontvoerd door een kwaadaardig algoritme. Samen met de cartoonhelden uit de Looney Tunes moet hij een basketbalwedstrijd spelen om zijn zoon te bevrijden.

Het script klinkt behoorlijk crappy en dat is het volgens de reviewers die de film al hebben gezien ook. De film krijgt er online massaal van langs. Op IMDb komt Space Jam A New Legacy op dit moment niet verder dan een 4,2 en op Metacritic scoor het maar een 40. Op Rotten Tomatoes is het niet veel beter. De titel weet maar een 42 procent rating te halen onder de recensenten.

De cijfers zijn behoorlijk pijnlijk, aangezien de originele versie het beter deed. Met 6,4 op IMDb is het natuurlijk ook niet een echte topper, maar het is nog steeds een echte klassieker. Iets wat met de versie van LeBron James niet gaat gebeuren.

Vernietigende reviews

Het gerenommeerde Hollywood Reporter is vernietigend over Space Jam. “Voor wie de film bedoeld is, is een raadsel, behalve de marketingafdeling van de studio. Het is onwaarschijnlijk dat kinderen veel van de vluchtige cameo-optredens en filmische reverenties zullen herkennen, terwijl volwassenen zich ontzettend zullen vervelen en het gevoel hebben alsof iemand anders een videogame speelt. Het voelt alsof Warner Bros. een braakmiddel heeft ingenomen en nu hun intellectuele eigendom uitkotst.”

Kate Walsh van Tribune News Service is het daarmee eens. Zij noemt de film “een Monster van Frankenstein van intellectueel eigendom die easter eggs en Halloweenkostuums naar de kijker spuit in de hoop dat er iets blijft plakken.

Denk je dat het niet erger kan? Jawel, ook Chicago Sun-Times is erg negatief: “Ik heb nog nooit zoiets gezien en ik hoop ook nooit meer zoiets te zien. Ik zou willen dat ik alles wat ik heb gezien kan vergeten.” Of zoals Jake Cole van Slant Magazine zegt: “Deze film is een slecht excuus voor Warner Bros om waarschijnlijk al hun copyrights te vernieuwen.

Toch ook positiviteit

Zijn er überhaupt mensen te vinden die de nieuwe Space Jam wel goed vinden? Jazeker, toch zijn er een aantal reviewers (lichtelijk) positief. Zo ook Amy Nicholson van Variety. Volgens haar dunkt LeBron James het origineel. Het medium vindt als een van de weinige dat LeBron James het origineel verslagen heeft. Of jij dat ook vindt kun je nu zelf checken. De film draait nu in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen