Vrienden, misschien wordt het tijd om ons zorgen te maken over Spider-Man 4

Films & Series Lucas van de Wetering 21 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

We weten sinds Spider-Man: No Way Home al dat we een Spider-Man 4 krijgen, maar alles loopt niet helemaal soepel op het moment.

Sinds Spider-Man: No Way Home is er veel gebeurd, in het Marvel-universum (MCU). Zo eindigde No Way Home met dat iedereen vergat wie Peter Parker was. En in het echte leven hebben we last gehad van de Hollywood-stakingen die filmvertraging als gevolg hadden.

Dat  Spider-Man 4 komt is zeker, aangezien Sony en Marvel dat bevestigd hebben. We weten alleen niet wanneer. De details rondom de nieuwe film zijn echter een groot mysterie

De multiverse is terug in Spider-Man 4

De afgelopen tijd gaan er nieuwe geruchten rond over Spider-Man 4, en die zijn zorgwekkend. Sony wil de film zo groot en zo snel mogelijk in de bioscoop hebben.

No Way Home was een gigantische hit en Sony’s meest succesvolle film in de geschiedenis. Een groot deel van dit succes kwam door de cast. Heel veel mensen waren super enthousiast om hun jeugdhelden Toby Maguire en Andrew Garfield terug te zien als Spider-Man. Plus alle schurken van de oude films.

Spider-man 4 sony zorgen
(Afbeelding: Sony Pictures)

Sony heeft laten weten dat ze van Spider-Man 4 een multiverse-film willen maken, maar dit is een heel slecht plan. Na No Way Home en de Spider-Verse-films zijn er al zoveel multiverse-titels. Als Spider-Man 4 dezelfde weg gaat volgen, wordt het allemaal te veel.

De fans zijn dan ook bang dat Sony de formule van No Way Home wil herhalen. Dat zou betekenen dat Tom Holland weer hulp zou krijgen van zijn voorgangers zoals Maguire of Garfield. En als ze dat doen, voelt No Way Home veel minder speciaal.

Spider-Man 4 in 2025

Verder is er veel onzekerheid over de release date van Spider-Man 4. Sony heeft laten weten dat ze de film op het grote scherm willen hebben voor Avengers: The Kang Dynasty in 2026. Maar dat is voor een film heel kort dag. Zo is het script nog niet af, dus laat staan dat de productie is begonnen.

Sony wil Spider-Man 4 het liefst volgend jaar al uitbrengen, maar Marvel wil graag wachten tot 2026, aangezien 2025 al een druk jaar is. Er zou een compromis gesloten kunnen worden voor december 2025. Als je het mij vraagt, te vroeg.

Toekomst en verwachtingen

Spider-Man is een van de meest-geliefd karakters van Marvel. En het einde van No Way Home geeft superveel ruimte voor een mooi vervolgverhaal. Als de film nu gehaast in elkaar gezet wordt, én het een multiverse film gaat worden, gaat het niet goed uitpakken voor Sony.

Ook als we het vergelijken met Sony’s laatste superheldenfilm; Madame Web. Die keg 18 procent op Rotten Tomatoes en wordt een van de slechtste Marvel-films ooit wordt genoemd door fans. Sony weet de laatste tijd niet wat ze doen met de Spider-Man karakters.

Als de productie van Spider-Man 4 zo doorgaat, heb ik niet veel vertrouwen in het eindresultaat. En dat zou heel teleurstellend zijn, aangezien Spider-Man een fan-favoriet karakter is.

Madame Web is een blamage, maar deze Marvel-films waren nog slechter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen