Drie groene puntjes in het donker: Splinter Cell is terug

Games Jelle van Es 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Bijna elk jaar zijn er rondom de E3 geruchten over Splinter Cell. De legendarische serie die groot werd op de Xbox wordt door Ubisoft vele jaren genegeerd, terwijl fans er bijna om smeken.

Ook de afgelopen E3 was het de verwachting dat er een nieuwe Splinter Cell zou komen, maar nee hoor. En dan wanneer het jaar bijna voorbij is, komt Ubisoft alsnog met de aankondiging dat de game terugkomt.

Splinter Cell keert terug

Het gaat volgens Ubisoft over een remake voor de Splinter Cell-reeks. Dat betekent dus dat de eerste game opnieuw wordt gemaakt. De game wordt ontwikkeld door Ubisoft Toronto en we weten dat hij gaat draaien op de Snowdrop engine. Deze is in-house door Ubisoft gemaakt en wordt ook gebruikt in de toekomstige Star Wars-game van de studio alsmede Avatar: Frontiers of Pandora. Bekijk hieronder de eerste teaser van het project.

De originele Splinter Cell kwam alweer negentien jaar geleden uit en viel op door zijn visuele stijl. Je speelde de game vooral in donkere omgevingen en moest dan night vision-functies gebruiken om vijanden te zien. Volgens de ontwikkelaar is de game als remake meer dan een remaster. Het is de bedoeling dat de game echt aanvoelt als een game die vandaag de dag zou gaan uitkomen. Naast visuele verbeteringen wordt ook het verhaal bijvoorbeeld op een strakkere manier verteld. Qua gameplay is het nog altijd zaak dat je zoveel mogelijk ongemerkt blijft. Dus je gaat goed gebruik maken van de verschillende gadgets en het level. Daarbij benadrukt de ontwikkelaar ook dat de game door middel van levels wordt gespeeld. Je hebt dus niet een grote open wereld om in los te gaan.

Lang wachten

Hoewel het mooi is dat de Splinter Cell-remake op deze manier is aangekondigd, is de verwachting dat de game nog lang op zich laat wachten. De studio roept namelijk wel heel erg op om ontwikkelaars zich aan te laten sluiten bij het project. Eerder dan eind 2023 hoef je hem dus niet te verwachten.

Nintendo Switch en andere consoles krijgen perfecte arcadegame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen