Zo gebruik je Spotify Premium drie maanden helemaal gratis

Apps Mark Hofman 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het streaminglandschap is prachtig, zeker in Nederland. In de ochtend pak je een motiverende podcast dankzij Podimo, tijdens de lunch ga je dankzij Spotify Premium los op je favoriete muziek en in de avond kijk je een serie op Netflix. Het is één groot feest, maar dan wel met een prijzig toegangskaartje.

Alle streamingdiensten bij elkaar kunnen maandelijks voor een grote rekening zorgen. Gelukkig zijn er voldoende acties en speciale bundels waar je gebruik van kunt maken om die kosten iets te drukken. Zo ook bij Spotify.

Drie maanden gratis Spotify Premium

Spotify Premium is heerlijk. Ik ben op het akelige punt gekomen waar ik dolgraag zou willen zeggen dat ik zonder kan, maar waar de praktijk me iets heel anders leert. De streamingdienst is onderdeel van mijn dagelijkse routine en ik geniet er optimaal van. Dat tientje per maand betaal ik dus met alle liefde.

Al zie ook ik inmiddels de kosten steeds meer oplopen. Een Netflix-abonnement hier, een HBO Max-abonnement daar: het wordt er niet goedkoper op. Wat dat betreft is het fijn dat sommige diensten regelmatig met toffe acties komen. Zo ook bij een Spotify Premium-abonnement.

Spotify knoppen
De nieuwe knoppen van Spotify (Afbeelding: Spotify)

Consumenten die nooit eerder gebruik hebben gemaakt van Spotify Premium, of een nieuw account hebben aangemaakt, kunnen de dienst namelijk gratis gebruiken. Natuurlijk niet voor altijd, maar wel voor de komende drie maanden. Het gaat om een standaard Premium-abonnement waar je, na de gratis periode, 9,99 euro per maand voor neer moet leggen.

Heb je echter geen zin om na die drie gratis maanden te betalen? Geen zorgen, je kunt hem voor de eerste factuur weer opzeggen. Drie maanden geheel gratis luisteren, dus!

Niet alleen nieuwe abonnees

De actie is uniek. Naast de focus op nieuwe consumenten, lijkt Spotify ook oude bekenden over te willen halen. Dat doet het niet door drie maanden gratis toegang te bieden, maar wel door dezelfde periode aanzienlijk goedkoper te maken. Abonnees die voor 15 juli 2022 hun abonnement hebben opgezegd kunnen voor 9,99 euro drie maanden luisteren. Dat is dus 3,33 euro per maand.

Je hebt nog heel even om over de actie na te denken. Tot 11 september is het mogelijk om een Spotify Premium-abonnement op deze manier af te sluiten. Al lijkt de keuze me erg gemakkelijk dit keer.

Spotify verandert binnenkort de manier waarop je muziek luistert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen