Spotify en Apple Music krijgen flinke concurrentie van… TikTok?

Apps Wesley Akkerman 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Spotify en Apple Music in de toekomst concurrentie uit onverwachte hoe gaan krijgen: TiKTok mengt zich in de strijd. Tenminste, als we een recent aangevraagd patent mogelijk geloven. Eigenaar ByeDance vroeg namelijk patent aan voor de naam TikTok Music. Komt er een nieuwe streamingdienst voor muziek?

We hebben nog geen bevestiging van ByteDance voorbij zien komen. Maar het recent aangevraagde patent (via Business Insider) liegt er niet om. Daarin beschrijft het bedrijf TikTok Music als een smartphone- en computerapp waarmee je muziek beluistert, koopt en deelt. Maar daar blijft het niet bij.

Spotify versus TikTok Music?

Volgens het patent zou je daarnaast ook gewoon niet-downloadbare muziek en video kunnen consumeren. Niet-downloadbare content consumeren klinkt heel erg als streamen. En dan kom je inderdaad snel tot de conclusie dat Apple Music en Spotify hun borst nat mogen maken. De kans is groot dat er een nieuwe speler arriveert.

In het patent vinden we ook bewijs voor advertenties die consumenten kunnen horen of zien. Wellicht betekent dit dat TikTok Music de kant van Spotify opgaat en dus een gratis abonnementsvorm aanbiedt. Maar uiteindelijk moeten we gewoon even wachten om te zien wat ByteDance voor ons in petto heeft.

Geen garantie voor de toekomst

Wanneer we patenten behandelen in onze nieuwsberichten, dan plaatsen we daar altijd een belangrijke kanttekening bij. Hoewel patenten een kijkje achter de schermen geven en laten zien waar een bedrijf mee bezig is, bieden ze geen garantie voor de toekomst. Soms willen bedrijven bepaalde namen vastleggen, zodat een ander daar niet mee aan de haal gaat.

Er hóeft dus geen streamingdienst voor muziek aan te komen. En als daar wel plannen voor zijn, dan kan het altijd zo zijn dat het bedrijf die alsnog schrapt. En dat laatste zou niet vreemd zijn. TikTok ligt namelijk al maanden onder de loep in de Verenigde Staten en Europa, vanwege de connecties met China.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Insider

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen