De indrukwekkende manier waarop Squid Game gemaakt is

Films & Series Mark Hofman 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game is indrukwekkend op veel verschillende gebieden. Naast het verhaal van de Zuid-Koreaanse serie is ook het succes bijzonder indrukwekkend te noemen. En dat lijkt dus ook te gelden voor de manier waarop de Netflix-hit gemaakt is.

Gulliver Studios, het bedrijf dat de CGI voor Squid Game verzorgde, heeft via Vimeo een interessante video met de wereld gedeeld. Hij laat zien wat er achter de schermen moest gebeuren om de serie eruit te laten zien zoals we hem kennen. Iets dat imposant is om een andere manier dan je denkt.

Squid Game achter de schermen

Je zou verwachten dat een serie als Squid Game ontzettend veel leunt op CGI. Waar het zeker waar is dat de Zuid-Koreaanse serie flink wat digitale effecten gebruikt, is dat niet het meest verrassende van de video. Hyungrok Kim, leidinggevende bij Gulliver Studios, laat namelijk zien wat er voornamelijk met CGI gedaan wordt. Het verrassende resultaat: het zijn voornamelijk de details die worden aangepakt.

Zoals je in de bovenstaande video kunt zien zijn grote delen van de set gewoon daadwerkelijk gebouwd. Dat werd een tijdje geleden al duidelijk, maar nu krijgen we ook daadwerkelijk te zien hoeveel van de serie “echt” was.

Van het gigantische speelveld voor Red Light Green Light tot aan de brug voor het glasspel: de sets zijn daadwerkelijk gebouwd. Het meest imposante op dat gebied is misschien nog wel het kleurrijke trappenhuis waar de spelers zich op bevinden.

Deze films en series vind je ook tof!

Mocht je net als wij helemaal gek zijn op Squid Game, dan is het goed om te weten dat er nog heel veel meer titels zijn die je kunt waarderen. Zo zijn er talloze films en series te vinden die hetzelfde concept hanteren, maar het toch op een compleet andere manier weten te brengen.

5 films en series waar fans van Squid Game ook volop van genieten

Ben je benieuwd welke films en series op Squid Game lijken? Dan is het bovenstaande artikel zeker een aanrader!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen