Squid Game in het echt: Mr.Beast bouwt imposante spellen volledig na

Films & Series Jelle van Es 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game is een bizarre sensatie voor Netflix. De serie is massaal bekeken en vervolgens zie je dat er games van ontstaan en meer. En nu heeft de Youtuber Mr.Beast het spel compleet nagebouwd.

Squid Game in het echt dus. Maar dan wel zonder dat er doden zijn gevallen. Dat is dan wel weer zo fijn. De video is overigens wel echt zwaar de moeite waard om te bekijken.

Squid Game in het echt

Vaak is het zo dat wanneer er iets wordt nagedaan, het vaak tegenvalt. Maar Mr.Beast heeft echt uitgepakt. Waarschijnlijk heeft hij ook samengewerkt met verschillende commerciële partijen, want het resultaat mag er zijn. De verschillende spellen uit de serie zijn echt perfect nagemaakt. Het begint met Green Light, Red Light, waar 456 deelnemers proberen op tijd over de streep te komen. Wanneer ze bewegen op het moment dat het Red Light is, dan wordt die beweging gedetecteerd met een kastje en wordt de speler ‘afgeschoten’. Bekijk de video hieronder.

En zo gaat het avontuur verder. Interessant is ook dat er bij de glazen brug dezelfde soort psychologische spellen worden gespeeld als in het echte Squid Game. Je ziet hoe bepaalde spelers weigeren door te gaan als ze voorop liggen en eisen dat de spelers achter hun, hun leven op het spel zetten. Maar dan zonder dood te gaan. Wat wel een verschil is, is dat er in het finale spel meer spelers zijn. En daar wordt ook een ander spel gespeeld. Het ouderwetse stoelendans bepaalt er wie de winnaar wordt.

Grote prijzenpot

En je wil ook dit spel winnen. De prijzenpot is niet zo groot als in het echte Squid Game, maar uiteindelijk gaat de winnaar er met 456.000 dollar mee vandoor in een epische stoelendans. Dan baal je wel als de nummer twee, die gelukkig als een soort van tegemoetkoming 10.000 dollar krijgt. En hij mag blijven leven. Dat is ook wel iets waard.

5 films en series waar fans van Squid Game ook volop van genieten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen