Virale TikTok video steekt Resident Evil 2 in een perfect nieuw jasje

Games Jelle van Es 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Resident Evil 2 behoort tot het rijtje absolute gameklassiekers. En nu heeft een creatieveling die game gebruikt als inspiratie voor een TikTok video. En dat is zo goed gedaan, dat we hem eigenlijk wel moeten delen.

Het gaat daarbij overigens om de originele Resident Evil 2 die men gebruikt als inspiratie voor deze TikTok video. Dus niet de succesvolle remake die een paar jaar geleden werd uitgebracht.

Resident Evil 2 op TikTok

De desbetreffende Resident Evil 2-video op TikTok is gemaakt door ene lake_skywalker. Het lijkt er op dat hij zijn liefde voor de game op zijn werkplaats heeft laten uitwerken. In de video zien we hoe hij door verschillende kamers loopt. Daarbij loopt hij op de manier waarop het hoofdpersonage van de game ook loopt. Dus lekker houterig. Wat verder erg goed is gedaan, is de manier hoe de camera wordt gebruikt. In de oude games kreeg je te maken met vaste camerastandpunten en zag je daardoor niet altijd even goed waar vijanden zich bevinden. Dan hoor je ze wel, maar zie je ze niet. Bekijk de video hieronder en geniet.

@lake_skywalker

CW: extremely fake cartoon blood and gun… #residentevil #residentevil2 #leonkennedy #leonkennedycosplay #biohazard #biohazard2 #fyp #foryoupage

♬ original sound – LakeSteel

Een ander sterk punt van deze Resident Evil 2-video op TikTok, is dat er gebruik wordt gemaakt van de effecten wanneer je een deur opent of een trap op gaat om op die manier in een andere kamer te komen. Dan krijg je te maken met laadschermen waarop je de deur of de trap ziet. En dat is in deze video ook goed nagemaakt. Verder klopt de muziek en nemen de geluidseffecten me mee terug naar de goede oude tijd.

Diverse remakes

Inmiddels heeft naast Resident Evil 2 ook deel drie en natuurlijk het origineel een remake gekregen. Wellicht dat uiteindelijk ook Resident Evil 4 van een nieuw likje verf wordt voorzien. Die game is tot nu toe vooral op andere platformen uitgebracht, waaronder een VR-versie.

Resident Evil 3 Remake: een remake met een dubbel gevoel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen