Wanneer de tofste Star Wars-game in jaren een vervolg gaat krijgen

Games Mark Hofman 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

We hebben er even op moeten wachten, maar de beste Star Wars-game van de afgelopen jaren krijgt een vervolg. Dat wisten we natuurlijk al, maar wanneer we hem precies konden verwachten was nog onzeker. Tot nu, zo lijkt het.

Het vervolg van Star Wars Jedi: Fallen Order verschijnt volgend jaar niet alleen voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S, maar ook voor de PC. En laat dat laatste nu precies de reden zijn waardoor we de waarschijnlijke releasedatum van de game weten.

Beste Star Wars-game in jaren

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Star Wars Jedi: Fallen Order verscheen. De titel, die je zowel op de pc als op de consoles kon spelen, wist menig fan van de franchise positief te verrassen. Mij persoonlijk ook, want wat heb ik veel uren aan de titel gespendeerd.

Niet heel vreemd dat veel gamers dus niet kunnen wachten tot het vervolg van de Star Wars-game verschijnt. In mei van dit jaar liet ontwikkelaar Electronic Arts, tijdens Star Wars Celebration, weten dat het project voor de helft af was. Afgelopen maandag liet het bedrijf weten dat het spel zijn debuut zal maken tijdens de Game Awards 2022.

Al is dat zeker niet het enige nieuws dat fans van de franchise enthousiast maakt.

Wanneer kunnen we hem verwachten?

Kort na de aankondiging van EA verscheen er online ook een screenshot met nog meer informatie. Op Twitter deelt gebruiker Wario64 namelijk een afbeelding vanuit Steam, waar de releasedatum van Star Wars Jedi: Survivor te zien is.

Star Wars, PlayStation, Xbox, PC, Steam
(Afbeelding: Twitter / @Wario64)

Officieel is het nog niet bevestigd, maar mocht het beeld kloppen dan kunnen we vanaf maart 2023 helemaal los. De verwachtte releasedatum: 15 maart 2023. Gezien het gaat om een screenshot vanuit Steam is het natuurlijk wel de vraag of de consoles dezelfde datum delen.

Wat dat betreft is er overigens ook nog wel slecht nieuws voor mensen zonder een PlayStation 5 of Xbox Series X/S. In tegenstelling tot het vorige deel verschijnt deze titel alleen op de nieuwe consoles. Je PlayStation 4 of Xbox One komt dus niet in aanmerking.

Freakin’ Nerds aflevering 2: ‘Opvouwbare laptop is gewoon opvouwbare tablet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen