Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 jan 2021

Star Wars Jedi: Fallen Order krijgt een next-gen update

Eind vorig jaar zagen we met de Xbox Series X en de PlayStation 5 de spelcomputers die de nieuwe generatie inluidden. Daarmee lopen games een stuk soepeler. En met een nieuwe update moet Star Wars Jedi: Fallen Order er ook wat beter uit gaan zien.

Standaard kunnen games al profiteren van de extra kracht die de PlayStation 5 en Xbox Series X met zich mee brengt. Maar door er wat extra aandacht aan te geven, profiteer je ook van andere verbeteringen, zoals Respawn, de maker van Fallen Order, nu laat zien.

Star Wars Jedi: Fallen Order beter op next-gen

Met de nieuwe update gaat Fallen Order dus een stuk beter lopen op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Ten eerste is de framerate verbeterd. waardoor alles beter loopt. Zo kun je op beide spelcomputers nu genieten van een framerate van 60fps. Deze was eerst vastgehouden op 45fps, wat overigens een rare hoeveelheid is. Verder maakt de game gebruik van een hogere resolutie. Op de Xbox Series X kun je de game nu in een 4K resolutie spelen. De PS5-versie zit op 1440p, wat ook een mooie verbetering is.

Star Wars Jedi: Fallen Order
Star Wars Jedi: Fallen Order (Afbeelding: Electronic Arts)

Tot slot wordt er gesproken over verbeterde post-processing resolutie in Fallen Order, wat ook helpt in het totale plaatje. Al met al moet dit allemaal er voor zorgen dat de game net wat beter speelt dan dat je wellicht gewend bent. Bijkomend voordeel is dat je waarschijnlijk al standaard te maken hebt met verbeterde laadtjden, daar de nieuwe spelcomputers op dat gebied sowieso een stap vooruit zijn.

Een tof Star Wars-avontuur

Star Wars Jedi: Fallen Order is een game die eind 2019 verscheen. Toen had de game een paar kleine foutjes, maar was het buiten dat wel erg leuk om mee los te gaan. De review van de game vind je hier.

Reageer op artikel:
Star Wars Jedi: Fallen Order krijgt een next-gen update
Sluiten