Vergeet The Mandalorian, zo hadden Star Wars-series eruit gezien volgens George Lucas

Films & Series Lucas van de Wetering 12 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Fans zijn ontzettend blij met de Star Wars-series van Disney zoals The Mandalorian. Maar George Lucas zijn plannen waren nog ambitieuzer.

De afgelopen jaren zijn Star Wars-fans helemaal vertroeteld met veel verschillende series van Disney. Van de mega populaire serie over het, toentertijd, nieuwe karakter The Mandalorian, tot producties over bekende personages zoals Obi-Wan Kenobi of Ahsoka.

Maar het blijkt dat de originele bedenker van Star Wars, George Lucas, ook plannen had voor series in het geliefde universum. En zijn plannen waren misschien nog wel ambitieuzer dan wat we van Disney hebben gekregen. En zo hadden die eruitgezien.

Star Wars: Underworld werd totaal anders dan Disney’s The Mandalorian

George Lucas had veel verschillende plannen voor series in het Star Wars-universum, maar Underworld was de basis van zijn ideeën. Kort na de release van Episode III: Revenge of the Sith in 2005 werden er plannen gemaakt voor de allereerste Star Wars-serie: Underworld.

Star Wars: Underworld zou de beruchte onderwereld van Coruscant gaan ontdekken. De ontwikkeling van de serie ging razendsnel. Er waren al plannen gemaakt voor maar liefst 100 afleveringen, met een maximaal van 400 afleveringen. Heel wat meen dan Disney’s plannen met The Mandalorian.

Vergeet The Mandalorian, zo hadden Star Wars-series eruit gezien volgens George Lucas
(Afbeelding: Lucasfilm)

En alsof dat nog niet ambitieus genoeg was zouden er ook allemaal Spin-off series van verschillende karakters ontstaan uit Underworld. Net als hoe Disney de Spin-offs van Boba Fett en Ahsoka een start gaf in The Mandalorian. De karakters zouden eerst in een paar afleveringen voorkomen van Underworld, waarna ze hun eigen serie zouden starten.

Nog meer series dan we nu hebben

2022 was een goed jaar voor Star Wars-series. Er zijn toen drie verschillende live-action series uitgekomen dat jaar, en dat is heel veel. In januari en februari hadden we The Book of Boba Fett met zes afleveringen. Daarna zes afleveringen van Obi-Wan Kenobi in mei en juni. En als toetje kregen we Andor met twaalf afleveringen in een span van drie maanden.

Maar drie live-action series in een jaar is zeker geen norm voor Disney’s Star Wars. Zo was The Mandalorian seizoen 2 de enige serie in 2020. Maar George Lucas had plannen om deze drie series per jaar makkelijk te overtreffen. Het plan was om vijf series per jaar uit te brengen, met dertien afleveringen per seizoen. Dat zou betekenen dat er iedere maand van het jaar wel nieuwe Star Wars content uit zou komen.

George Lucas zijn plannen zijn gefaald

Hoe mooi de plannen van George Lucas ook klonken, de plannen voor Underworld zijn nooit de realiteit geworden zoals The Mandalorian dat nu is. Dit kwam vooral door Lucas zijn problemen met het uitvinden van nieuwe betaalbare productietechnieken. Om zoveel series te kunnen maken, was het budget per project niet zo groot.

Ook al is George Lucas een pionier in het gebruik van CGI, het is hem niet gelukt om zijn ambities waar te maken. In 2010 werd de productie van Star Wars: Underworld officieel stilgelegd door een gebrek aan budget.

Disney heeft weinig problemen gehad met het budget. Dit komt doordat ze minder series maken, maar ook doordat Disney een gigantisch bedrijf is. Hierdoor was het makkelijker om meer budget weg te leggen voor series zoals The Mandalorian en Obi-Wan Kenobi.

Andor uit 2022 heeft het grootste budget van een Star Wars-serie tot nu toe. Aan de serie is maar liefst 250 miljoen dollar uitgegeven, dit is meer dan acht van de twaalf Star Wars-films. Het was zeker interessant geweest om Lucas zijn projecten te zien als hij Disney’s budget had gehad. Misschien was Star Wars: Underworld dan wel werkelijkheid geworden.

Hoe The Acolyte Star Wars voor altijd gaat veranderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen