State of Play: Square Enix wil PlayStation-harten veroveren met Valkyrie Elysium

Games Jelle van Es 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de State of Play die vandaag werd uitgezonden was er vooral veel aandacht voor games van Japanse ontwikkelaars. Hier en daar was het iets te niche, maar het eindigde met Valkyrie Elysium, een game die uitkomt voor de PlayStation 4 en 5.

Valkyrie Elysium is het nieuwste deel in de Valkyrie-serie, die hier overigens nooit zo groot is geweest. Maar wellicht dat deze game daar iets aan kan doen. Hij moet in elk geval dit jaar nog uitkomen voor de PlayStation 4 en 5.

Valkyrie Elysium naar de PlayStation-consoles

Valkyrie Elysium is volgens Square Enix een actie-RPG, die afgaande op de eerste trailer een cel shaded achtige stijl heeft. Dat is een stijl die ik voornamelijk nog ken van de tijd van de PlayStation 2. In de game ga je met een heldin op pad en kom je onderweg diverse vijanden tegen. De gevechten daarmee zijn actievol en je kunt gebruik maken van verschillende aanvallen om als winnaar uit de strijd te komen. Hoe dat er uitziet, dat zie je in de onderstaande trailer die waarschijnlijk is opgenomen met beelden van de PlayStation 5-versie van de game.

Zoals gezegd is Valkyrie Elysium onderdeel van de Valkyrie-serie. De games begonnen in 1999 en hebben dus voornamelijk in Japan het wel goed gedaan. De laatste keer dat we in een game in de reeks zagen was in 2019, toen de iOS en Android-game Valkyrie Anatomia: The Origin uitkwam. Daarvoor waren het games die voornamelijk op de PlayStation 2 en Nintendo 3DS uitkwamen. De kans is dus redelijk groot dat voor veel gamers dit de eerste kennismaking met de reeks is. Hopelijk gaan we dus snel er meer van zien en wordt er mee duidelijk.

Opvallend einde

Aan het einde van de PlayStation 5-trailer van Valkyrie Elysium zien we nog een mysterieus personage voorbij komen. Die dame lijkt overigens op het hoofdpersonage van Forspoken, een andere game van Square Enix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen