Steam maakt einde aan loophole die mensen gratis games liet spelen

Apps Lucas van de Wetering 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Steam gaat stoppen met geld teruggeven voor games als deze langer dan twee uur zijn gespeeld, voordat het spel officieel uit is.

Steam is een van de beste en meest populaire plekken om videogames te halen voor de PC. Soms zelfs al voordat de games officieel uit zijn. Ook kan je geld terugkrijgen voor games als je ze niet goed vindt en niet aan bepaalde eisen voldoen.

Over het terugbrengen van games zijn redelijk wat strenge regels zodat het systeem niet misbruikt kan worden. Ook nu heeft Steam weer regels aangepast in dit systeem. Hiermee lossen ze een probleem op waar de site al langer mee zat.

Het probleem van Steam

Acht jaar geleden kon je voor het eerst games terugbrengen die je op Steam had gekocht, maar dit was niet zonder regels. Zo kon je alleen games terugbrengen die je in de afgelopen veertien dagen hebt gehaald en mag je de game niet langer dan twee uur lang gespeeld hebben. Best eerlijke regels.

Maar wanneer de site begon met games speelbaar maken die nog niet officieel uit waren, liepen ze tegen een probleem aan. Een game kan niet in de afgelopen veertien dagen gekocht zijn als hij nog niet uit is. Ook konden mensen die meededen aan deze Early Access en Advanced Access programma’s urenlang spelen en nog steeds hun geld terugvragen.

steam
(Afbeelding: Arrowhead Studios)

Dit gaat er veranderen bij het inruilen van Steam-games

Maar aan dit probleem maakt Steam nu een einde. Vanaf nu begint de twee uur ook met lopen als je meedoet aan de Early Access en Advanced Access programma’s. De regels die hiermee te maken hebben zijn allemaal strenger en uitgebreider geworden.

Deze twee uur geldt alleen niet bij Steam-games die zich in een beta-test bevinden. Verder gaan ook de veertien dagen waarin de game uiterlijk teruggebracht mag worden niet in tot de officiële releasedatum van het spel. Je hoeft je daarover dus geen zorgen te maken. Voor games die al wel uit zijn gebracht blijven de regels hetzelfde.

De aanpassing van de regels zal voor sommige mensen misschien teleurstellend zijn, maar het was wel te verwachten. Zulke loopholes ontstaan wel vaker, en worden ook altijd gedicht als het nadelig werkt voor het bedrijf. De nieuwe regels van Steam gaan vandaag, 24 april, in.

TikTok beschermt je tegen nepnieuws en dit is hoe het dat doet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen